Dette betyr sokkene, egentlig

Et par sokker er en kjærlighetserklæring, mens et enkelt slips er bekreftelse på et helt greit vennskap. Sånn rent symbolsk er jo dette veldig enkelt. Men det er selvsagt mye mer komplisert.

Nyanser av grå

Fargene betyr alt. Og det er stor forskjell på den harde sorte fargen og den mørke grå. Blander du fargene kan alt skje, så følg nøye med.

  • SORT: Du er en knusktørr type som aldri tar sjanser.
  • MØRK GRÅ: Du er en dristig type som står på barrikadene mot systemet. Men du er også komplett umulig å sette i bås og helt umulig å finne maken til.
  • GRÅ: Som en kameleon stikker du aldri ut og du er selve definiasjonen av beslutningsvegring. Problemet er at det er svært mange nyanser av grått og nesten umulig å finne en make.
  • HVIT: For deg som en gang hadde høyt hår, skulderputer og sokker med røffe striper på skaftet. Du er enten svært renslig, bor fortsatt hjemme eller går aldri på besøk.
  • RØD: Er fargen for deg som gjerne går den ekstra milen for en viktig sak. Eller for deg som rett og slett bare heter Ottar eller Rolf.
  • GRØNN: Er sokken for deg som gjerne tar et sidesprang på jakt (eller fjelltur) etter nye bekjentskaper.

Hjemmelaget

Her får du grovstrikkede sokker som er strikket på både gode intensjoner og mye frustrasjon. For de som sliter med OCD er disse utfordrende siden de aldri er helt like. I stede er de unike og spesielle på sin helt unike og spesielle måte.

Men pass på, for sokkene gir deg garantert gnagsår – først i skoene på tur – og siden i samvittighet.

Du bør også vite at sokketypen er klausulert. For disse sokkene må alltid brukes når du er i kontakt med strikkeren. Men det finnes selvfølgelig noen unntak:

Hjemmestrikkede sokker kan bruke som sovesokk i soveposen på tur eller som kosesokk i kosekroken. Men da er det også veldig viktig å drikke hjemmelaget kakao med krem.

Sovesokken

En sovesokk er en spesiell kosesokk som kun er god og varm. De er supre å bytte til når du kryper i bunnen av soveposen etter en lang tur. Her er også passformen uviktig, men det er jo greit om den henger på. De store maskene i sokkene holder luften i ro og varmer godt.

Kjært barn, ulike navn

Det er fort gjort å gå på en snurr når man snakker om sokk. Eller til og med raggsokk? Eller var det strømpe? Julestrømpe? Kanskje fot i hose?

Her er greia: Strømper strekker seg langt, kanskje helt opp mot skrittet. Mens sokker er kort og heeelt der nede, ved leggen. Og hose er en strømpe.

Gåsokker

For å fryse minst mulig må du ha gode sokker. Sokkene skal være behagelige å gå med, ikke gi gnagsår og holde deg varm både når du går, står og sover.

Gåsokker bør ha god passform og være passe varme. En sokk med dårlig passform gir deg gnagsår.

Ullsokker består ofte av opptil 50 prosent kunstfiber. Kunstfibrene er sterkere enn ullen og dette gjør produsentene for at sokkene skal tåle mer slitasje. Det finnes tynne ullsokker som er laget av 100 prosent ull, men de kan over litt tid få en litt slapp passform, noe som garantert gir deg gnagsår. Sokker med dårlig kroppsholdning bør pensjoneres til sovesokker.

Om du bruker ett eller to par sokker når du går, er smak og behag. Har du sko som passer godt, kan ett par sokker med bra passform gi minst sjanse for gnagsår. Er skoene derimot litt store, kan to sokker være nødvendig for å unngå gnagsår. Det samme gjelder hvis det er kaldt ute. Hvis du får gnagsår med én sokk, kan det være lurt å bruke en tynn og glatt sokk innerst (må sitte stramt på foten) og en varmere sokk utenpå. Da gnager skoen på den tynne glatte sokken, i stede for huden. Og det er jo fint!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Vi byr på gode tilbud og spennende nyheter.

Nei takk