Isolert underlag Exped SynMat 3-D 7 Isolert underlag Exped SynMat 3-D 7

Exped SynMat 3-D 7

Isolert underlag

Varenr.: 735462
Exped SynMat 3-D er et hele 7 cm tykt liggeunderlag som har langsgående kanaler og er isolert med syntetisk isolasjon. Fylles enkelt med supersmart pumpepose. Underlaget har to ulike sider, én sommerside som er glatt og kjøling og én vintersiden som er myk og varm.
2 700,-
1 350,-Tilbud
0 på lager. Tilbake om 1000 dager.

Visste du at siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge? Akkurat nå har vi ekstra god pris på alt fra Bergans, Aclima, Exped og Eagle. Se alle supertilbudene.

Beskrivelse
  • Svært komfortabel og varm..
  • Kraftige materialer.
  • Flat liggeflate, samt sommer og vinterside for ekstra komfort.
  • Fyllmaterialet er laminert til over- og undersidenfor optimal isolering.
  • Hver enkelt matte blir testet i 72 timer.
  • Bluesign og Økotex sertifiserte samarbeidspartnere.

Dette er arvtakeren til Exped SynMat 7, men med ny konstruksjon som gjør at underlaget er like flatt og fint helt ut til kantene.

Underlag med fiberfyll

Fordelen med oppblåsbart underlag er at det er varmt, mykt og godt å ligge på. Ulempen er at du kan få hull i dem.

Dette underlaget er fylt med syntetisk fiber. Fiberfyll ligner veldig på dunfyll, men det er ofte litt rimeligere og ikke fullt så varmt. Underlag som er fylt med dun eller fiber tar også mindre plass i sekken enn underlag med skumfyll.

Pumpeposer er den mest effektive måten å fylle liggeunderlag med luft på. Du fanger så mye luft du klarer i posen, ruller den sammen og presser luften ut av posen og inn i underlaget. Liggeunderlag med dunfyll eller fiberfyll bør pumpes opp med pumpepose eller integrert pumpe, ellers vil fuktighet fra pusten skade underlaget over tid.

Om isoleringsevne

En høyere R-verdi betyr bedre isoleringsevne. For vinterbruk anbefaler vi en R-verdi fra 5 og oppover. For vår-, sommer- og høstbruk er det greit med en R-verdi rundt 3.

Da ekteparet Andy og Heidi overvintret i Canada på 1980-tallet startet de med å produsere sitt eget turutstyr. De introduserte sine første telt under navnet Exped i 1997. Siden den gang er Exped kjent for sine kompromissløse produkter i svært høy kvalitet. Både eiere og ansatte i Exped er ivrige friluftsfolk som bruker sin egen turerfaring i produktutviklingen.

0

Slik velger du liggeunderlag

Liggeunderlag er nesten like viktig som en god sovepose, fordi det isolerer og gir deg en «myk» seng.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

5197