Hytta-stemning, hjemme

Om vi ser litt stort på det har den ekstremt ovale påskeferien ALT en skikkelig påske skal inneholde: Ekstremt mye familietid og masse spenning.

Men de fleste av oss går skikkelig på veggen allerede. For det er ikke det at det vanskelig å være familie sammen.

Det som er vanskelig er at sjefen, kollegaene, lærerne, venner og svigermor (i risikogruppa) også vil være sammen. Det blir fullt, trangt og i hvertfall ikke effektivt.

Så nå må vi vri hodene våre for å få litt variasjon, avbrekk og flere rom.

Er huset trangt? Flytt ut på verandaen. Kanskje du kan sette opp noen kroker og slenge opp hengekøya? Eller bare rulle ut soveposen og ta utekontor?

Mangler rom? Hent teltet og sett det opp i stua. Du får selvsagt ikke ha teltet for deg selv, men teltet får lufta seg og ungene får sprelt. Så da kan jo du ta den ledige sofaen?

Eller bare gjør om hele huset til hytta. På hytta er vi jo vant til å bo trangt uansett. Også kan vi jo bare skru av wifi og kjøre flymodus for å simulere skikkelig hytta-dekning på telefonen.

Her er alt du trenger i solveggen:

Karantene-challenge:

Er du klar for en utfordring? I løpet av uka skal du forsøke å:

  • Sove ute. (Alt fra powernap i sola til telt på verandaen teller.)
  • Brenne et bål. (Alt fra stearinlys til topptent furu teller.)
  • Lage utekaffe. (Alt fra te, toddy, kakao eller kaffe teller.)
  • Spise ute. (Alt fra sandkake til syvretters på stormkjøkken teller.)
  • Reparer noe. (Alt fra å tette hull i sko til rift i teltduk teller.)

Ta lettbeinte speidermerker

Motivasjonsmerkene våre er en serie med uformelle speidermerker som motiverer til enkle og konkrete aktiviteter. Merkene passer for speidere i alle aldre og er kanskje en fin motivasjon for å få fart på kreativiteten.

Hjernetrim for de minste

Her er en liste over ting som kanskje aktiviserer de minste:

Lunsjtips: Lag Solstølen-vafler

Ingredienser (20 plater):

  • 4 egg
  • 2 dl sukker (eller mer, avhenger av lengde på turen)
  • 1 liter kefir
  • 1 dl smeltet smør
  • 2 ts bakepulver
  • 500 gram / ca. 1 liter mel (hvetemel + havre + sammalt)
  • Litt melk eller vann
  • Masse kardemomme
  • Litt vaniljesukker

Slik gjør du:
Pisk egg og sukker. Bland inn det våte og rør inn det tørre. La svelle i ca 30 minutter før steking.

Tips:
Vafler smaker meget godt med syltetøy, brunost eller litt rømme.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Vi byr på gode tilbud og spennende nyheter.

Nei takk