Og alle bare: Nå MÅ vi ut

For nå er det tid for nærtur, hver eneste dag!

De tusen hjem er fylt med dopapir, blikkboks ala Capri, barnehagesnørr og ganske mange modige tårer. For det skrangler skikkelig med to hjemmekontor rundt kjøkkenbordet og en evigvarende hjemmebarnehage som bare maser om å se daseee daaase nååå.

Og hva skjer med at hjemmeskolen går så sykt fort når kidsa ikke må vente på læreren?

Gå ut.

For det er bedre plass ute. Så vår erfaring er at det lønner seg med rutiner som aldri før: Kjør lunsj til faste tider, spis alle (!) måltidene som barnehagen spiser, ha gym, korte avbrekk og friminutt som aldri før. Men forsøk å ha minst én langøkt ute.

Det høres selvsagt håpløst ut når du bare mååå jobbe. Men du får ikke gjort stort uansett (på jobben altså) også gir det noen ganske fiffige syneriger.

For om du slår sammen storefri til eleven og utelunsjen din. Så kan du ganske effektivt steke en pølse på stormkjøkken i en park, finne en halvfrossen elv dere nesten kan bade i, eller dra til skogs og brenne et skikkelig bål.

Det er heldigvis lenge til det generelle bålforbudet (15. april), så nå har dere sjansen til å virkelig lære kidsa noe av det aller, aller viktigste: Å finne sammen rundt leirbålet. Det gir nærhet, varme (på én side av kroppen) og svidd hurtigmat. Og har du vært ute en vinterdag før, har du en etterlengtet kaffetår klar på en termos.

Brenn minst ett bål, hver dag.

Det er vårt mål. Vi vet selvsagt at folk flest har kortere vei til skogen enn andre. Men det er lov å prøve. Inne går dere på veggen uansett.

Pakkeliste til båltur:

Det fine med én langøkt ute, er at kidsa er god-slitne når de kommer inn, og da sovner de kanskje til vanlig tid. For de har fått sprelt fra seg, lært noe nytt, luktet på en harebæsj, sett rådyrspor, kanskje sett en søøøt ulv? Ungene har fått bålrøyk i øynene, spist halvstekt mat og kjent været på kroppen.

Du selv får unger som kanskje leker godt sammen i opptil flere minutter, fornyet selvfølelse som forelder og ny arbeidslyst. Og klær som lukter bål.

Lurt om nærtur-klær:

Det er mange tips til ting man kan gjøre ute. Du kan sjekke Turtipsbasen vår som inneholder nyttig turkunnskap fra Speiderboka. Eller du kan finne smarte aktiviteter og tips fra Speiderbasen til Norges speiderforbund.

Er du speiderleder kan du få aktivitetstips og triks fra Facebook-gruppa Speiderledere i Norges speiderforbund.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Vi byr på gode tilbud og spennende nyheter.

Nei takk