Tuftes miljøansvar

Fokus på miljøvennlige materialer

Bambus har alltid vært Tuftes viktigste råmateriale. Det er hurtigvoksende og krever ingen ekstra vanning, bruker ingen kunstig gjødsling eller skadelige sprøytemidler. Kort sagt er det ganske flotte greier.

Tufte bruker bambus høstet etter prinsipper om bærekraftig skogbruk. Herfra blir bambusen brutt ned til fiber, og prosessert gjennom et lukket loop-system. Den økologiske løsningen og vannet som brukes til å prosessere fibrene blir brukt om og om igjen til det er tomt, og hele prosessen i seg selv genererer veldig lite avfall. Resultatet er et sterkt og mykt fiber, med et grønt avtrykk.

Det er mange typer bambus der ute, og selvsagt er den bambusen vi bruker en helt annen bambus enn den pandaen spiser. Ingen pandaer går sultne på grunn av vår klesproduksjon.

Utfordringen med bomull

Samtidig som Tufte elsker bambus innrømmer de at bomull også har sine fordeler. Problemet er måten det ofte produseres. Vanlig bomullsproduksjon bruker mer sprøytemidler enn noen annen avling, det krever masse vann og dyrking av bomull linkes ofte opp mot redusert biologisk mangfold.

Løsningen er å bruke økologisk dyrket bomull. Dyrket uten bruk av kunstig gjødsling eller sprøytemidler; produksjonen fremmer og forbedrer det biologiske mangfoldet og biologiske sykluser. Det forbedrer jorden og bruker ofte mindre vann. Det er en tidkrevende jobb som krever endel kunnskap, og pr nå koster det mer – men det er det absolutt verdt. Dette er grunnen til at når vi først bruker bomull alltid sikter på å bruke det ordentlige gode økologiske greiene. Det er mer enn et kommersielt standpunkt, det er helt nødvendig.

Begrenset bruk av plastikk

Tufte har lovet seg selv og naturen å begrense bruken av plastfibre i klesproduksjon. Det innebærer å kutte bruk av vanlig polyester og fleece-produkter. Etter å ha lært hvordan fleece lages av små mikroplastfibre som konstant faller av ved bruk og dermed forurenser hav og natur, bestemte de seg for at dette ikke var noe vi ville være med på. Resirkulert polyester er her et bedre alternativ. Det forårsaker mindre forurensing av luft, vann og jord sammenlignet med bruk av vanlig polyester – og det holder også plastflasker og andre plastobjekter borte fra fyllingen. Vi er konstant på utkikk etter alternative mijløvennlige måter å produsere produkter med samme kvaliteter som du finner i polyester. Det er hardt arbeid, men det føles godt – og det gjør også klærne.

Miljøvennlige pakninger

Når Tufte lagde ny profil brukte de mye tid på å fokusere på måter å lage alt så miljøvennlig som mulig, inkludert pakninger. Fra å bruke plastposer til å pakke inn boxere hadde de en lang vei å gå. Men, da de var så heldige å få samarbeide med det beste crewet i Norge, så visste de at de var i gode hender. Og sluttresultatet er virkelig et bevis på dette. Minimalt med avfall og ingen plastikk; egne pakninger med kun papp, møysommelig brettet og helt resirkulerbart. Så det er bare å ta ut produktet inni, så kan resten kastes i papp-og papirsøpla og resirkuleres.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Vi byr på gode tilbud og spennende nyheter.

Nei takk