Skjorte til herre XL Aclima Leisurewool ReBorn M XL 276 Skjorte til herre XL Aclima Leisurewool ReBorn M XL 276 Skjorte til herre XL Aclima Leisurewool ReBorn M XL 276 Skjorte til herre XL Aclima Leisurewool ReBorn M XL 276

Aclima Leisurewool ReBorn M XL 276

Skjorte til herre XL

Varenr.: 118812
Aclima Leisurewool ReBorn Woolshirt har lange armer, mansjetter med knapp og to frontlommer. Passformen er løs og ledig, slik en praktisk friluftskjorte skal være. ReBorn er laget av resirkulert ull av avkapp fra vår Aclimas fabrikk i Estland. Ulla er spunnet til nytt garn og er ikke farget inn på nytt. Det sparer kjemikalier og energi og gir hver produksjon en unik farge basert på avkappet det er laget ut av. Stoffet er behagelig med nøye utvalgte detaljer, som knapper i kokosnøttskall og sytråd av resirkulert polyester. Resirkuleringsprosessen og produksjonen er utført i Europa.
Størrelseprodukt
1 499,-
-+
1 på lager.
8 på fjernlager. Tilbake på vårt lager om 2–3 dager.

Visste du at:

  • Vi har rask levering, gratis frakt over kr 1000 og like gode priser til alle?
  • Siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?

Aclima Leisurewool ReBorn Woolshirt M:
Materiale: 70 % resirkulert merinoull og 30 % resirkulert polyamid
Vekt: 424 gram (M)

Farge
  • Grå
  • Sort
Beskrivelse
  • Resirkulert.
  • Forsterkede skuldre.
  • Brystlommer.

Om merinoull 🐏

Merinoull har fantastiske egenskaper; den er superlett, myk, blir ikke klamt, holder på varmen i kulden og er avkjølende i varmen, og har lukthemmende egenskaper. Ullen er naturlig fornybar, resirkulerbar og nedbrytbar.

Merinosauen er en av de eldste saueslagene i verden, og definitivt den tøffeste. I sin tid tilhørte den den Spanske adelen, før den på 1700-tallet ble gitt i gave til kongen av England. Herfra ble den tatt med til Sør-Afrika, Australia og etterhvert New Zealand. Der vanlig sau gresser og koser seg i lavlandet lever de fleste merinosauene høyt oppe i de sørlige alpene i New Zealand, gjennom stekende somrer og iskalde vintre.

På grunn av den utrolige og helt naturlige konstruksjonen av ullen kan de overleve disse ekstreme forholdene. Merinosauens sommerull holder seg avkjølt i temperaturer opp mot +35 C. Om vinteren kan merinosauen gro et ekstra lag med ull over det nederste laget for å beskytte mot temperaturer ned mot –20 C.

Siden huden vår er kroppens største organ vil store deler av huden komme i direkte kontakt med klærne. Derfor er det viktig at alle klær og materialer er myke nok til å sikre god komfort.

Ullfibre blir målt på mykhet og finhet i mikron-skalaen. Jo lavere mikron, jo mykere stoff. Merino er et av de mykeste fiberne på denne skalaen, som betyr at det ikke er annet enn mykt og komfortabelt mot huden.

«Wicking» er et stoffs evne til å absorbere fukt bort fra kroppen og transportere det ut i lufta. For klær som brukes rett på huden er dette en viktig faktor og kan hjelpe på å øke komfort og funksjon. Merinofiberet har naturlig wicking-evne, og absorberer vann fra huden og hjelper kroppen med å holde seg varm og beholde en komfortabel kroppstemperatur. Merino kan absorbere opp til 35 % av sin egen vekt i vann i svært fuktig klima før det begynner å føles vått. Dette er mye høyere enn de fleste syntetiske fibre på markedet.

En gang i året blir merinosauen klippet. Dette skjer vanligvis mellom august og november, for å sikre at de fortsatt har de varme ullkåpene sine i de kalde vintermånedene. Personen som er ansvarlig for klippingen lar det være en god del ull igjen på sauen for å holde de varme. Klippingen er ikke bare for å høste ull, det er også viktig for å holde dyrene komfortable. Merinosauen kan samle opp en enrom mengde ull, som kan føre til svekket synsfelt og at de kan ha det veldig ukomfortable under varme somrer. 

Vi selger kun ull fra gårder som ikke driver med mulesing. Fremfor dette brutale kirurgiske inngrepet, velger bøndene simpelthen å vaske sauens bakside isteden. Dette enkle grepet sparer dyrene for unødvendig smerte og ubehag.

Les mer om merinoullVis mindre...

Om Superwash

Superwash er en kjemisk etterbehandling som tilfører et tynt plastlag for å hindre at merinoull krymper i vask. Behandlet merinoull har i all hovedsak samme egenskaper som merinoull, både når det gjelder lukt og varme.

Behandling med Superwash er ikke nødvendigvis negativt for miljøet fordi det bidrar til at klærne ikke krymper, og dermed kan vaskes og brukes mer. Samtidig er det en behandling som gjøres fordi vaskevaner for ull er påvirket av bomullsvasken, med hyppig og kraftig vask som ull ikke tåler eller trenger. Dersom ullens egenskaper med hensyn til lukt og skitt ble utnyttet optimalt, ville ikke slik behandling være like aktuell.

I de senere årene har det kommet kritikk mot Superwash-behandlingen; blant annet er den blitt anklaget for å dekke ullen med et plastlag. Det er riktig at det er en type syntetisk harpiks som benyttes, men laget er uhyre tynt. Likevel utgjør behandlingen en miljøbelastning, også fordi klor er del av prosessen. Les mer om superwash på Store norske leksikon

Slik tar du god vare på ull:

Heng ut til lufting. Fordi ull ikke gir grobunn for bakterier og er naturlig selvrensende, lukter den heller ikke svette på samme måte som sine syntetiske motparter. Etter bruk bør derfor ulla henges ut til lufting fremfor å legge den sammen med resten av skittentøyet. Ull kan brukes flere ganger uten å vaskes. Det sparer både miljøet for unødvendig vask og vil forlenge levetiden på ulltøyet ditt.

Bruk skånsomme vaskemidler. Får du flekker på ulltøyet eller har brukt den så mange ganger at den krever en vask, må du velge et skånsomt vaskeprogram og bruke vaskemidler spesielt utviklet for ull, som Milo. Vanlige vaskemidler må styres unna da disse inneholder enzymer og blekemidler som kan ødelegge ullfibrene, som igjen kan gi hull i plaggene og få dem til å miste fasongen. Prøv alltid flekkfjerning og lufting før maskin.

Heller maskin enn håndvask. Ullprogrammene i moderne vaskemaskiner vil vaske ulla mer riktig og skånsomt enn ved håndvask. Det er derfor anbefalt at man vasker ulla på 30 graders ullprogram fremfor med egne hender. Sentrifugeringen er viktig i tørkeprosessen for å få overflødig vann og vaskemidler ut av plagget før tørking, ellers risikerer man at ulla mister fasongen under tørk. Pass på at maskinen ikke fylles til randen av tøy når du vasker på ullprogram. Ull skal også henges til tørk, ikke legges til tørk på badegulv som tidligere har vært et råd ved tørking av ull. Pass alltid på at ulla ikke er dryppende våt når den tørkes.

Les mer om SuperwashVis mindre...

Aclima AS har vært i familien Johansens eie siden 1939. I tre generasjoner har de vært en viktig og kompetent norsk tekstilprodusent. Aclima holder til på Krøderen i Buskerud like ved Norefjell. Dette er et fantastisk område for produktutvikling, og for å teste produktene både sommer som vinter. Tre generasjoner med erfaringen og kunnskapen er uvurderlig i deres jobb med å holde folk tørre og varme.

HERRE XS S M L XL 2XL 3XL
Kroppshøyde 165–175 170–180 175–185 178–188 182–192 185–195 188–198
Bryst 85–91 92–97 98–103 104–109 110–115 116–121 122–127
Midje 73–79 80–85 86–91 92–97 98–103 104–109 110–115
Hofte 92–96 97–101 102–106 107–111 112–116 117–121 122–126
Ermer fra skulder 59–63 61–65 63–67 65–69 66–70 67–71 69–73
Innvendig bein 74–78 76–80 78–82 80–84 82–86 83–87 84–88

Alle mål i centimeter.

0

Mellomlag: Dette må du vite om klærne i midten

Se fordelene og ulempene med de ulike stofftypene du kan bruke som mellomlag, og få med deg våre kjøpetips.
0

Dette må du vite om trelagsprinsippet

Det er mye fancy turklær i butikken, men hva trenger du egentlig? Vi guider deg gjennom trelagsprinsippet og styrer deg unna de verste fellene slik at du får turklær du blir fornøyd med.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

30976