Ustaoset Brusletto Ustaoset Ustaoset Brusletto Ustaoset Ustaoset Brusletto Ustaoset Ustaoset Brusletto Ustaoset Ustaoset Brusletto Ustaoset Ustaoset Brusletto Ustaoset

Brusletto Ustaoset

Ustaoset

Varenr.: 133322

Brusletto Ustaoset er en liten allround kniv som kan brukes til det aller meste. Denne kniven har et kort knivblad som egner seg spesielt godt når du ønsker full kontroll over kniven.

1 499,-
-+
0 på lager. Tilbake om 4 dager.
6 på fjernlager. Tilbake på vårt lager om 2–3 dager.

Visste du at:

Brusletto Ustaoset:
Vekt: 69 gram
Mål: 159 mm / Kun blad 2,2 x 59 mm
Materiale: Skaft i oljet masurbjørk / Blad i 141116N rustfritt stål med moderat karboninnhold / Slire i sort okselær med sikkerhetsinnlegg / Bånd i nysølv
Garanti: Livstid mot fabrikasjonsfeil.
Produsert på Geilo i Norge.

Beskrivelse

Knivbladet er relativt høyt og rettslipt, som gir en fin innsving mot knivspissen. Knivbladet er 2,2 mm som gir en solid følelse i bruk. Skaftet er laget i oljet masurbjørk, og har et forhøyet parti foran bladet som gir et godt grep for små til mellomstore hender. Kniven egner seg godt sammen med tennstål på grunn av det korte og solide bladet.

Kniven har et hull i skaftet, slik av man kan feste en snor i kniven og feste den rundt halsen, i sekken eller til buksa. Ustaoset leveres med en sort slire i okselær med sikkerhetsinnlegg og med dekorert bånd i nysølv.

En speider har alltid kniv med på tur

Skal du fyre bål, er det en fordel å ha med en øks og sag i tillegg. Kniven brukes til «alt». Bli venn med kniven og sitt gjerne og spikk på en kopp, stav eller «minkepinne» om kvelden. Det er fint å spikke ting samtidig som du får god trening i bruk av kniv.

Knivreglene fra Speiderboka:

  1. Sitt eller stå stille når du bruker kniven.
  2. Spikk alltid fra hånda di, ikke imot.
  3. Spikk ikke mot andre.
  4. Gå ikke rett foran en annen som spikker.
  5. Sitt ikke i et tre og spikk. Finn heller et emne du når fra bakken.
  6. Ha alltid kniven i slira når den ikke er i bruk.

Kniven må passe til hånda

En god turkniv bør ha en bladlengde på åtte til tolv centimeter og et skaft som er godt å holde i. På tur kan det bli tungt å bære på flere kniver, og da må kniven du tar med, være egnet til å skjære brød, smøre pålegg, rense fisk, spikke fliser til bålet og generell spikking. Slira bør ha en knapp eller annen form for lukking slik at kniven ikke faller ut når du beveger deg. Det er viktig at kniven er skarp. En sløv kniv er vanskelig å bruke, siden du må bruke mer kraft er det faktisk lettere å skjære seg på en sløv enn en skarp kniv.

Fingerstopper

Din første kniv kan gjerne ha fingerstoppere. Det vil si at kniven har en metallkant mellom skaftet og selve knivbladet som hindrer deg i å gripe om knivbladet hvis hånda glir på håndtaket. Når du blir vant til å bruke kniv, er en slik stopper unødvendig.

Hva kan du spikke på?

Du kan spikke i både tørr og fersk ved, og de ulike treslagene har forskjellige bruksområder. Fersk ved er lettest å spikke i, mens tørr ved er hardere og brekker lettere. Nåletrær har kvae, og det kan derfor være en fordel å bruke løvtrær.

Les mer om knivreglene og valg av knivVis mindre...
0

Hvordan fjerne spor etter bålet?

Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.
0

Slik får du fyr på bålet

Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.
0

Båltypene alle bør kunne

Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Se mer fra kategorien: