Bygg din egen kniv Brusletto Jerven Byggesett

Brusletto Jerven Byggesett

Bygg din egen kniv

Varenr.: 741257
Brusletto Jerven byggesett er et byggesett med alt du trenger for å lage din egen kniv. Leveres komplett med lærstykke, nål, tråd, grovformet masurbjørkemne, holk og Jerven-knivblad. Og ikke minst oppskriftshefte med fremgangsmåte for hvordan du bygger kniven. Lykke til!
861,-
-+
2 på lager.

Visste du at:

  • Vi har rask levering, gratis frakt over kr 1000 og like gode priser til alle?
  • Siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?

Brusletto Jerven byggesett:
Materiale: Stål 1.4116N HRC58
Mål: Blad: 89 mm / Totallengde blad 148 mm
Vekt: 257 gram

Beskrivelse

 

En speider har alltid kniv med på tur

Skal du fyre bål, er det en fordel å ha med en øks og sag i tillegg. Kniven brukes til «alt». Bli venn med kniven og sitt gjerne og spikk på en kopp, stav eller «minkepinne» om kvelden. Det er fint å spikke ting samtidig som du får god trening i bruk av kniv.

Knivreglene fra Speiderboka:

  1. Sitt eller stå stille når du bruker kniven.
  2. Spikk alltid fra hånda di, ikke imot.
  3. Spikk ikke mot andre.
  4. Gå ikke rett foran en annen som spikker.
  5. Sitt ikke i et tre og spikk. Finn heller et emne du når fra bakken.
  6. Ha alltid kniven i slira når den ikke er i bruk.

Kniven må passe til hånda

En god turkniv bør ha en bladlengde på åtte til tolv centimeter og et skaft som er godt å holde i. På tur kan det bli tungt å bære på flere kniver, og da må kniven du tar med, være egnet til å skjære brød, smøre pålegg, rense fisk, spikke fliser til bålet og generell spikking. Slira bør ha en knapp eller annen form for lukking slik at kniven ikke faller ut når du beveger deg. Det er viktig at kniven er skarp. En sløv kniv er vanskelig å bruke, siden du må bruke mer kraft er det faktisk lettere å skjære seg på en sløv enn en skarp kniv.

Fingerstopper

Din første kniv kan gjerne ha fingerstoppere. Det vil si at kniven har en metallkant mellom skaftet og selve knivbladet som hindrer deg i å gripe om knivbladet hvis hånda glir på håndtaket. Når du blir vant til å bruke kniv, er en slik stopper unødvendig.

Hva kan du spikke på?

Du kan spikke i både tørr og fersk ved, og de ulike treslagene har forskjellige bruksområder. Fersk ved er lettest å spikke i, mens tørr ved er hardere og brekker lettere. Nåletrær har kvae, og det kan derfor være en fordel å bruke løvtrær.

Les mer om knivreglene og valg av knivVis mindre...
0

Hvordan fjerne spor etter bålet?

Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.
0

Slik får du fyr på bålet

Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.
0

Båltypene alle bør kunne

Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

724