Toastjern Espegard Toastjern Toastjern Espegard Toastjern

Espegard Toastjern

Toastjern

Varenr.: 189909
Espegard Toastjern er laget i støpegods med langt stålskaft og håndtak av tre. Legges på grillristen i bålpanna eller direkte på bål. Støpejern blir veldig varmt og holder lenge på varmen. Bruk smør eller matfett ved steiking. Leveres med eget etui. Settes inn med et tynt lag matolje etter bruk og lagres tørt.
449,-
-+
2 på lager.

Visste du at:

  • Vi har rask levering, gratis frakt over kr 1000 og like gode priser til alle?
  • Siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?

Espegard Toastjern:
Vekt: 3,1 kg
Mål: 65 x 26 x 4 cm
Materiale: Støpejern, syrefast stål og tre

Beskrivelse
  • Laget i støpejern.
  • Langt stålskaft og håndtak av tre.
  • Leveres med eget etui.

Behandling av toastjernet før bruk

Toastjernet vårt er laget av rå støpejern. Det betyr at overflaten i stålet er ubehandlet og porøst, med tusenvis av små porer. I motsetning til produkter med non-stickbelegg må produktet mettes med fett for å sikre en optimal stekeoverflate. Derfor er viktig at du gjør følgende før du tar toastjernet i bruk første gang:

  1. Vask med varmt, mildt såpevann. Bruk en vanlig oppvaskkost. Skyll og tørk godt.
  2. Når jernet er helt tørt settes det inn med fett. Her kan du smøre med tørkepapir eller et oppvaskhåndkle. Vi anbefaler et tynt lag smeltet kokosfett.
  3. Trehåndtaket settes inn med olje. Ønsker du et naturlig slippbelegg, noe vi anbefaler, kan du se egen oppskrift rett under her.
  4. Sørg for å oppbevare toastjernet i etuiet på et tørt sted.

Tips:

For å få et naturlig slippbelegg kan dette gjøres slik: Sett begge stekeflatene godt inn med kokosfett. Bruk en pensel og stryk fettet utover og opp langs kantene. Varm toastjernet opp med høy varme. La det stå i 2-3 minutter. Det vil ose endel, så det kan være lurt å gjøre jobben utendørs. Tørk av overflødig olje og la jernet stå over varme en liten stund til resten av fettet fordamper. Eventuelt gjenta behandlingen til toastjernet er godt mettet.

Slik steiker du deilig toast over bålpanna

Fyr opp bålpanna. Bruk småkløyvd ved. Mens du venter kan du sette jernet inn med litt formfett. Varm jernet sakte opp. Pass på at det ikke er for varmt når du steiker. Når flammene er små eller du har fått bra med glør er det klart for steiking. Toastjernet plasseres lettest over grillristen. Dette sørger for at jernet ligger flatt og at man får jevnest mulig varme.

Rengjøring av toastjern i støpejern

Alt støpejern vaskes med varmt vann og en oppvaskbørste. Bruk en skrubb om nødvendig. Unngå såpe så langt som mulig. Tørk jernet på rista over glørne. Når det er helt tørt setter du det inn med et tynt lag fett eller olje. Oppbevar jernet tørt og støvfritt.

Slik vedlikeholder du toastjern av støpejern

Jo mer du behandler et støpejernsprodukt, jo mørkere blir det. Et mørkt toastjern er en god indikasjon på at det er riktig behandlet. Gjør det til en enkel rutine å smøre jernet etter bruk. Det sørger for at maten henger mindre fast og stekeresultatet blir optimalt.

Oppskrift på Vennskapstoast

0Nytes best varm, i selskap med en eller flere (nye) venner.

Du kan selvfølgelig velge og vrake blant ingrediensene, men brød og ost er et bra sted å starte.

Tekst: Julie Kolstad og Ingeborg Kolstad / Illustrasjon: Miriam Nerheim / Team Speider-sport

Du trenger:

  • To brødskiver
  • smør
  • Ost
  • Skinke
  • Ketchup
  • Løk
  • Paprika
  • Krydder
  • En venn

Ha først smør på to brødskiver, så legger du på ost og kjøttpålegg. Videre klemmer du på med så mye ketchup du vil, før du kan toppe med tynne skiver løk og paprika i staver. Til slutt kan du drysse over det du måtte ønske av krydder.

Så legges de to brødskivene sammen, og stekes i toastjern, vaffeljern, stekepanne eller stekeovn, men aller helst innpakket i aluminiumsfolie over bålet, for da blir den best. Den er ferdig når osten er smeltet og brødet har blitt sprøtt.

Nytes best varm, i selskap med en eller flere (nye) venner.

Les mer...Vis mindre...

Espegard er siden tidlig på 1980-tallet kanskje mest kjent som utstyrsleverandør til vedproduksjon. Men fra lageret i Ål i Hallingdal leverer de også kvalitetsprodukter til matlaging både inne og ute.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

5917