Stor kløyvøks Gränsfors Bruk Stor Klyvyxa 70 cm Stor kløyvøks Gränsfors Bruk Stor Klyvyxa 70 cm

Gränsfors Bruk Stor Klyvyxa 70 cm

Stor kløyvøks

Varenr.: 203915
Gränsfors Bruk Stor Klyvyxa er en håndsmidd kvalitetsøks med lærslire og 20 års garanti. Stålbeskyttet skaft på 70 cm med friksjonsriller og vekt på 2,3 kg. Hode er smidd og slipt i konkav form og har en relativt tynn egg. Eggen går enkelt og raskt inn i veden, og kløyver den effektivt når den bredere delen presser treet i stykker. Passer for alle typer ved.
1 999,-
-+
0 på lager. Tilbake om 14 dager.

Visste du at:

  • Vi har rask levering, gratis frakt over kr 1000 og like gode priser til alle?
  • Siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?

Gränsfors Bruk Stor Klyvyxa:
Skaftlengde: 70 cm
Vekt: 2,3 kg
Eggbeskytter av vegetabilsk garvet skinn.

Beskrivelse

Den er smidd og slipt til en konkav form med en relativt tynn egg. Eggen går enkelt og raskt går inn i veden, og klyver den effektivt når den bredere delen presser treet i stykker. Skaftet har stålbeskyttelse like ved hodet, og runde riller ytterst på skaftet for å gi godt grep. Klyveøkser bør ikke brukes til å slå på en vedkile, og heller ikke brukes som kile. Det er kun Sleggeøksen som er laget for å tåle det.

Håndsmidd kvalitet fra svenske Gränsfors bruk! Etter mer enn 100 år har Gränsfors Bruk opparbeidet seg omfattende kunnskap innen smedfaget. Hver eneste øks håndlages og alle kvalitetsmerkes med smedens initialer.

0

Hvordan fjerne spor etter bålet?

Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.
0

Slik får du fyr på bålet

Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.
0

Båltypene alle bør kunne

Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

7628