Skog Helle Skog Skog Helle Skog Skog Helle Skog

Helle Skog

Skog

Varenr.: 117013
Helle Skog er en rimelig turkniv til spikking rundt leirbålet. Kniven har perfekt spikkegrep og et blad som er passelig lengde for perfekt tommelgrep og kontroll over kniven. Samtidig er den, i motsetning til tradisjonelle treskjæringskniver, robust nok til å fungere som en turkniv. Et skikkelig verktøy!
799,-
-+
0 på lager. Tilbake om 2 dager.
4 på fjernlager. Tilbake på vårt lager om 2–3 dager.

Visste du at:

Helle Skog:
Vekt: 116 gram
Mål: Skaft 107 mm / Blad 76 x 2,5 mm
Materiale: Skaft i bøk / Blad i laminert og rustfritt trelagsstål / Slire i ekte vegetabilsk lær
Designet av Helle i 2020
Produsert i Norge

Beskrivelse

Trekskjæring har de siste årene fått sin renessanse som fritidsaktivitet. Om du prøver å lage en skje fra et lite trestykke så forstår du kanskje hvorfor. Det er noe veldig tilfredsstillende med å lage et nytt redskap med bare et trestykke og et annet redskap.

For noen år siden ble Helle utfordret av nye spikkerer på å skape en kniv som kunne brukest både til treskjæring og andre aktiviteter rundt leirbålet. Skog er resultatet. Det ergonomiske håndtaket i bøk er forma spesielt med tanke på at en skal kunne bruke kniven over tid uten å bli sliten i hånda. Det sylskarpe bladet i trelagsstål er formet med en liten fas på ryggen for bedre å kunne arbeide med spissen. Til sammen blir dette en kniv som gir eieren god nok kontroll til å bruke til treskjæring, og samtidig nok størrelse til å kunne brukest til andre ting rundt leirbålet en sen kveld i skogen.

Kniven kommer med en baksydd slire i vegetabilsk farget, brunt lær med belteoppheng.

En speider har alltid kniv med på tur

Skal du fyre bål, er det en fordel å ha med en øks og sag i tillegg. Kniven brukes til «alt». Bli venn med kniven og sitt gjerne og spikk på en kopp, stav eller «minkepinne» om kvelden. Det er fint å spikke ting samtidig som du får god trening i bruk av kniv.

Knivreglene fra Speiderboka:

  1. Sitt eller stå stille når du bruker kniven.
  2. Spikk alltid fra hånda di, ikke imot.
  3. Spikk ikke mot andre.
  4. Gå ikke rett foran en annen som spikker.
  5. Sitt ikke i et tre og spikk. Finn heller et emne du når fra bakken.
  6. Ha alltid kniven i slira når den ikke er i bruk.

Kniven må passe til hånda

En god turkniv bør ha en bladlengde på åtte til tolv centimeter og et skaft som er godt å holde i. På tur kan det bli tungt å bære på flere kniver, og da må kniven du tar med, være egnet til å skjære brød, smøre pålegg, rense fisk, spikke fliser til bålet og generell spikking. Slira bør ha en knapp eller annen form for lukking slik at kniven ikke faller ut når du beveger deg. Det er viktig at kniven er skarp. En sløv kniv er vanskelig å bruke, siden du må bruke mer kraft er det faktisk lettere å skjære seg på en sløv enn en skarp kniv.

Fingerstopper

Din første kniv kan gjerne ha fingerstoppere. Det vil si at kniven har en metallkant mellom skaftet og selve knivbladet som hindrer deg i å gripe om knivbladet hvis hånda glir på håndtaket. Når du blir vant til å bruke kniv, er en slik stopper unødvendig.

Hva kan du spikke på?

Du kan spikke i både tørr og fersk ved, og de ulike treslagene har forskjellige bruksområder. Fersk ved er lettest å spikke i, mens tørr ved er hardere og brekker lettere. Nåletrær har kvae, og det kan derfor være en fordel å bruke løvtrær.

Les mer om knivreglene og valg av knivVis mindre...

Håndlagede Helle-kniver fra Sogn og Fjordane! I 1932 startet brødrene Steinar og Sigmund Helle, knivproduksjon i uthuset hjemme på gården i Holmedal i Sogn og Fjordane. I bygda ble knivene raskt populære men markedet lokalt ble for smått. Da fylte Steinar sekken med kniver og syklet like godt over fjellet til hovedstaden hvor han solgte kniver for 40 øre stykke. Da strømmen endelig kom til Holmedal i 1940 fikk brødrene endelig mulighet til å øke produksjonen. I dag produserer Helle Fabrikker i Holmedal håndlagede kvalitetskniver til speidere, jegere og friluftsfolk over hele verden.

0

Hvordan fjerne spor etter bålet?

Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.
0

Slik får du fyr på bålet

Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.
0

Båltypene alle bør kunne

Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

28820