Allbrukskniv Helle Temagami 14C28N Allbrukskniv Helle Temagami 14C28N Allbrukskniv Helle Temagami 14C28N Allbrukskniv Helle Temagami 14C28N

Helle Temagami 14C28N

Allbrukskniv

Varenr.: 122764
Helle Temagami er en fulltangekniv med blad i Sandvik 14C28N rustfritt stål og skaft i masurbjørk med nagler. Slire av ekte vegetabislk lær. Kniven er oppdatert med Sandvik-stål i 2022, men ble utviklet i samarbeid med Les Stroud frå Canada, kjent for Survivorman på Discovery.
1 599,-
-+
2 på lager.
10 på fjernlager. Tilbake på vårt lager om 2–3 dager.

Visste du at:

  • Vi har rask levering, gratis frakt over kr 1000 og like gode priser til alle?
  • Siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?
  • Vi har supertilbud på telt?

Helle Temagami:
Vekt: 155 gram / Kun slire 60 gram
Mål: Skaft 120 mm / Blad 110 x 3 mm
Materiale: Skaft i masurbjørk / Blad i Sandvik 14C28N rustfritt stål / Slire i ekte vegetabilsk lær
Designet av Les Stroud i 2011 / Oppdatert i 2022
Produsert i Norge

Beskrivelse

Temagami var den første kniven Helle utviklet sammen med den internasjonalt anerkjente overlevelseseksperten Les Stroud. Modellen startet et nytt eventyr for Helle med stort fokus på å kombinere tradisjonelle skandinaviske knivtrekk med mer robuste design.

Kniven takler de fleste utfordringer som en kniv skal takle. Dette er en kniv som er utviklet av en av de fremste i verden på overleving i tett samarbeid med ett av de fremste miljøene på knivproduksjon i naturlege materiale i verden.

Denne nye versjonen av Temagami kommer i 14C28N-stål og har kvass rygg slik at du kan bruke den med tennstål.

Temagami er laget med en halvfull-tange som gir et godt grep uten at du må holde i metall, noe som er en fordel i kalde omgivelser. Samtidig er det nok metall i konstruksjonen til at en er sikker på at dette er en kniv som tåler en del tøff bruk. Skaftet er laget for store hender.

Skaftet inkorporerer både en solid mage som gir godt grep og en solid fingerstopper som beskytter brukeren. Bladet er stort og har klassisk skandinavisk slip som gir mye kraft bak hvert drag med kniven.

Kniven kommer i en klassisk, dyptsittende slire med dobbel søm og belteoppheng. Denne versjonen kommer i slire med fargen Tan.

En speider har alltid kniv med på tur

Skal du fyre bål, er det en fordel å ha med en øks og sag i tillegg. Kniven brukes til «alt». Bli venn med kniven og sitt gjerne og spikk på en kopp, stav eller «minkepinne» om kvelden. Det er fint å spikke ting samtidig som du får god trening i bruk av kniv.

Knivreglene fra Speiderboka:

  1. Sitt eller stå stille når du bruker kniven.
  2. Spikk alltid fra hånda di, ikke imot.
  3. Spikk ikke mot andre.
  4. Gå ikke rett foran en annen som spikker.
  5. Sitt ikke i et tre og spikk. Finn heller et emne du når fra bakken.
  6. Ha alltid kniven i slira når den ikke er i bruk.

Kniven må passe til hånda

En god turkniv bør ha en bladlengde på åtte til tolv centimeter og et skaft som er godt å holde i. På tur kan det bli tungt å bære på flere kniver, og da må kniven du tar med, være egnet til å skjære brød, smøre pålegg, rense fisk, spikke fliser til bålet og generell spikking. Slira bør ha en knapp eller annen form for lukking slik at kniven ikke faller ut når du beveger deg. Det er viktig at kniven er skarp. En sløv kniv er vanskelig å bruke, siden du må bruke mer kraft er det faktisk lettere å skjære seg på en sløv enn en skarp kniv.

Fingerstopper

Din første kniv kan gjerne ha fingerstoppere. Det vil si at kniven har en metallkant mellom skaftet og selve knivbladet som hindrer deg i å gripe om knivbladet hvis hånda glir på håndtaket. Når du blir vant til å bruke kniv, er en slik stopper unødvendig.

Hva kan du spikke på?

Du kan spikke i både tørr og fersk ved, og de ulike treslagene har forskjellige bruksområder. Fersk ved er lettest å spikke i, mens tørr ved er hardere og brekker lettere. Nåletrær har kvae, og det kan derfor være en fordel å bruke løvtrær.

Les mer om knivreglene og valg av knivVis mindre...

Håndlagede Helle-kniver fra Sogn og Fjordane! I 1932 startet brødrene Steinar og Sigmund Helle, knivproduksjon i uthuset hjemme på gården i Holmedal i Sogn og Fjordane. I bygda ble knivene raskt populære men markedet lokalt ble for smått. Da fylte Steinar sekken med kniver og syklet like godt over fjellet til hovedstaden hvor han solgte kniver for 40 øre stykke. Da strømmen endelig kom til Holmedal i 1940 fikk brødrene endelig mulighet til å øke produksjonen. I dag produserer Helle Fabrikker i Holmedal håndlagede kvalitetskniver til speidere, jegere og friluftsfolk over hele verden.

0

Hvordan fjerne spor etter bålet?

Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.
0

Slik får du fyr på bålet

Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.
0

Båltypene alle bør kunne

Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

34932