Opptenningssett Light My Fire FireLighting Kit HazyBlue

Light My Fire FireLighting Kit HazyBlue

Opptenningssett

Varenr.: 372217
Light My Fire FireLighting Kit er opptenningssett med tennstål, tennved og grillgaffel.
239,-
-+
2 på lager.
16 på fjernlager. Tilbake på vårt lager om 2–3 dager.

Visste du at:

  • Vi har rask levering, gratis frakt over kr 1000 og like gode priser til alle?
  • Siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?

Light My Fire Swedish FireSteel 2.0 Scout:
Måler: 77 x 24 x 14 mm
Vekt: 27 gram

Light My Fire Tinder-on-a-Rope:
Måler: 150 x 22 x 22 mm
Vekt: 50–70 gram

Light My Fire Grandpas Firefork:
Måler: 100 x 47 x 20 mm
Vekt: 18 gram

Farge
  • Oransje
  • Blå
Beskrivelse

Light My Fire Swedish FireSteel 2.0 Scout er et tennstål av topp kvalitet, perfekt til tenning av gassbrenner. Tennstålet er laget i en magnesium-legering som gir opptil 3000 tenninger. Gnistene har en temperatur på 2980 °C og kan brukes til å tilkalle oppmerksomhet i en nødsituasjon. Nødfløyte i håndtaket. Opprinnelig utviklet for det svenske forsvaret.

Light My Fire Tinder-on-a-Rope er en lettantennelig tennved som lett tar fyr, selv om det er vått. Tennved er en lite stykke av Pinus Montezumae (et tre i furu-slekten)

Light My Fire Grandpas Firefork er en smart liten grillgaffel i kraftig, rustfritt stål. Det unike designet gjør at maten spennes fast slik at den ikke faller i glørne. Fleksibelt feste som passer de fleste pølespinner. Laget av kun én ståltråd i rustfritt stål. Hylsteret er laget i tritan.

I 1995 oppdaget grunnleggeren av Light My Fire of Sweden, Maya-indianernes opptenningsved. Ikke bare var det en rask, enkel og pålitelig opptenningsved, pinnene var også laget helt naturlig av stubben som stod igjen når furutreet var felt. Michael Odqvist startet Fairtrade-produksjon i stor skala og lanserte MayaSticks i Sverige året etter. Det floppet skikkelig. Senere kombinerte Michael MayaSticks med det svenske forsvarets magnesium-tennstål og endelig ble kombinasjonen perfekt og firmaet en suksess. Light My Fire of Sweden har siden 2005 produseres alt på helt egen fabrikk i Västervik i Sverige og suksesser som MealKit og Spork er nå blitt over 10 år gamle, samt en kjempesuksess blant speidere.

0

Hvordan fjerne spor etter bålet?

Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.
0

Slik får du fyr på bålet

Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.
0

Båltypene alle bør kunne

Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

8360