9396 9396

Lowe Alpine Cerro Torre 80 L/XL BL

Storsekk til herre

Varenr.: 744692
Lowe Alpine Cerro Torre 80+20 liter er en stor sekk med meget gode bæreegenskaper. Sekken passer til alt fra langturer på fjellet til backpackertur. Sekken har soveposelomme i bunn, frontåpning og toppåpning. Topplokket kan gjøres om til 15 liter dagstursekk. Hoftebelter kan justeres/utvides og er roterende. Regntrekk i frontlomme.
Rygglengdeprodukt
2 960,-
-+
0 på lager. Tilbake om 2 dager.
20+ på fjernlager. Tilbake på vårt lager om 2–3 dager.
Lowe Alpine Cerro Torre 80 L:
Liter: 80+20 liter
Vekt: 3000 gram
Mål: 48 x 85 x 39 cm
Rygglengde: 53–63 cm
Maksimal belastning: 35 kg
Materiale: 210D Axis-ripstop og 330D trishield
Beskrivelse
 • Topplokk kan gjøres om til dagstursekk.
 • Frontåpning og stor soveposelomme.
 • Egen lomme til drikkeblære.
 • Regntrekk i frontlomme.
 • Justerbare hoftebelter.

En speider har alltid kniv med på tur

Skal du fyre bål, er det en fordel å ha med en øks og sag i tillegg. Kniven brukes til «alt». Bli venn med kniven og sitt gjerne og spikk på en kopp, stav eller «minkepinne» om kvelden. Det er fint å spikke ting samtidig som du får god trening i bruk av kniv.

Knivreglene fra Speiderboka:

 1. Sitt eller stå stille når du bruker kniven.
 2. Spikk alltid fra hånda di, ikke imot.
 3. Spikk ikke mot andre.
 4. Gå ikke rett foran en annen som spikker.
 5. Sitt ikke i et tre og spikk. Finn heller et emne du når fra bakken.
 6. Ha alltid kniven i slira når den ikke er i bruk.

Kniven må passe til hånda

En god turkniv bør ha en bladlengde på åtte til tolv centimeter og et skaft som er godt å holde i. På tur kan det bli tungt å bære på flere kniver, og da må kniven du tar med, være egnet til å skjære brød, smøre pålegg, rense fisk, spikke fliser til bålet og generell spikking. Slira bør ha en knapp eller annen form for lukking slik at kniven ikke faller ut når du beveger deg. Det er viktig at kniven er skarp. En sløv kniv er vanskelig å bruke, siden du må bruke mer kraft er det faktisk lettere å skjære seg på en sløv enn en skarp kniv.

Fingerstopper

Din første kniv kan gjerne ha fingerstoppere. Det vil si at kniven har en metallkant mellom skaftet og selve knivbladet som hindrer deg i å gripe om knivbladet hvis hånda glir på håndtaket. Når du blir vant til å bruke kniv, er en slik stopper unødvendig.

Hva kan du spikke på?

Du kan spikke i både tørr og fersk ved, og de ulike treslagene har forskjellige bruksområder. Fersk ved er lettest å spikke i, mens tørr ved er hardere og brekker lettere. Nåletrær har kvae, og det kan derfor være en fordel å bruke løvtrær.

Les mer om knivreglene og valg av knivVis mindre...

Om Gore-Tex

Gore-Tex er en membran som stopper vannet fra å trenge inn, samtidig som den lar svetten fordampe ut. Det finnes flere varianter, men felles for de alle er at de er vanntette, slitesterke og har svært god pusteevne.

Selv om Gore-Tex er impregnert fra start, bør du gi den en ekstra runde med impregnering ganske snart. Husk at all impregnering forsvinner ved bruk, og at den må fornyes. Sjekk utvalget av impregnering.

9396