Flerbrukskniv Morakniv Kansbol S Multi-Mont Green Flerbrukskniv Morakniv Kansbol S Multi-Mont Green Flerbrukskniv Morakniv Kansbol S Multi-Mont Green Flerbrukskniv Morakniv Kansbol S Multi-Mont Green Flerbrukskniv Morakniv Kansbol S Multi-Mont Green Flerbrukskniv Morakniv Kansbol S Multi-Mont Green Flerbrukskniv Morakniv Kansbol S Multi-Mont Green Flerbrukskniv Morakniv Kansbol S Multi-Mont Green Flerbrukskniv Morakniv Kansbol S Multi-Mont Green Flerbrukskniv Morakniv Kansbol S Multi-Mont Green

Morakniv Kansbol S Multi-Mont Green

Flerbrukskniv

Varenr.: 189411
Morakniv Kansbol (S) Multi-Mont er den ultimate flerbrukskniven og blir raskt en pålitelig samarbeidspartner i skogen eller på sjøen. Bladet er i rustfritt stål som gir optmal styrke og langvarig skarp kniv. Profilslipt for økt presision. Leveres med Molle-kompatibel slire som gjør at kniven kan festes nesten hvor som helst.
599,-
-+
2 på lager.

Visste du at:

  • Vi har rask levering, gratis frakt over kr 1000 og like gode priser til alle?
  • Siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?

Morakniv Kansbol (S) Multi-Mount:
Mål: 242 mm / Kniv 226 mm / Knivblad 109 x 2,5 mm
Vekt: 177 gram
Materiale: Knivblad i gjenvunnet, svenskt rustfritt stål / Skaft i polyamid og TPE-gummi / Slire i polymer

Farge
  • Grønn
  • Sort
Beskrivelse
  • Produsert i Sverige.
  • Eggen kan brukes med tennstål.
  • MOLLE-kompatibel.

En speider har alltid kniv med på tur

Skal du fyre bål, er det en fordel å ha med en øks og sag i tillegg. Kniven brukes til «alt». Bli venn med kniven og sitt gjerne og spikk på en kopp, stav eller «minkepinne» om kvelden. Det er fint å spikke ting samtidig som du får god trening i bruk av kniv.

Knivreglene fra Speiderboka:

  1. Sitt eller stå stille når du bruker kniven.
  2. Spikk alltid fra hånda di, ikke imot.
  3. Spikk ikke mot andre.
  4. Gå ikke rett foran en annen som spikker.
  5. Sitt ikke i et tre og spikk. Finn heller et emne du når fra bakken.
  6. Ha alltid kniven i slira når den ikke er i bruk.

Kniven må passe til hånda

En god turkniv bør ha en bladlengde på åtte til tolv centimeter og et skaft som er godt å holde i. På tur kan det bli tungt å bære på flere kniver, og da må kniven du tar med, være egnet til å skjære brød, smøre pålegg, rense fisk, spikke fliser til bålet og generell spikking. Slira bør ha en knapp eller annen form for lukking slik at kniven ikke faller ut når du beveger deg. Det er viktig at kniven er skarp. En sløv kniv er vanskelig å bruke, siden du må bruke mer kraft er det faktisk lettere å skjære seg på en sløv enn en skarp kniv.

Fingerstopper

Din første kniv kan gjerne ha fingerstoppere. Det vil si at kniven har en metallkant mellom skaftet og selve knivbladet som hindrer deg i å gripe om knivbladet hvis hånda glir på håndtaket. Når du blir vant til å bruke kniv, er en slik stopper unødvendig.

Hva kan du spikke på?

Du kan spikke i både tørr og fersk ved, og de ulike treslagene har forskjellige bruksområder. Fersk ved er lettest å spikke i, mens tørr ved er hardere og brekker lettere. Nåletrær har kvae, og det kan derfor være en fordel å bruke løvtrær.

Les mer om knivreglene og valg av knivVis mindre...

Om MOLLE

Modular Lightweight Load-Carrying Equipment (MOLLE) er et universalt festesystem for utstyr. Systemet lar deg feste saker og ting på horisontale vevde bånd som er 25 mm høye og har en avstand mellom sømmene på 38 mm. Båndene er for eksempel sydd fast på en sekk også kan du  selv for eksempel feste en MOLLE-kompatibel turkniv på båndet på sekken. Systemet kommer opprinnelig fra Forsvaret og Pouch Attachment Ladder System (PALS) er et annet navn på samme system. Kjært barn, mange navn osv.

Historisk Morakniv! I over 400 år har det blitt eksportert kniver fra Mora i Sverige. Etter fire år i Nord-Amerika flyttet Frost-Erik Erson tilbake til Östnor i Mora i 1891 og startet opp fabrikken som 126 år senere lager det svært anerkjente varemerket Morakniv. I dag produserer de imponerende 7000 knivblad i timen og all produksjon er fortsatt i Mora i Sverige!

Om å være alltid beredt

0

I speideren lover vi å være Alltid beredt. Beredt til å takle små og store utfordringer som kommer. Det krever prøving og feiling, gode vennskap og noen skrubbsår. Og så er det lettere å være beredt med litt riktig utstyr. Som en god hodelykt med ekstra batteri, et stormkjøkken med ekstra gass, et førstehjelpsett, noen stearinlys og fyrstikker som ikke blir våte. Dette er nyttige gaveidéer som vi bruker på speidertur, og som alle burde ha hjemme i beredskapslageret. Vær beredt!

0

Hvordan fjerne spor etter bålet?

Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.
0

Slik får du fyr på bålet

Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.
0

Båltypene alle bør kunne

Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

750