Kjøkkenkniv MSR Alpine Chef's Knife Red Kjøkkenkniv MSR Alpine Chef's Knife Red

MSR Alpine Chef's Knife Red

Kjøkkenkniv

Varenr.: 140854
MSR Alpine Chef's Knife er en praktisk kokkekniv med blad i rustfritt stål og slire. Om du vil lage middagen fra bunnen av med ekte råvarer som krever kutting og tilberedelse er Chef´s knife en god løsning. Er du en turgourmet som liker riktig redskap er en egen kokkekniv for turbruk et must. Knivbladet er laget av rustfritt stål med en form som egner seg for de fleste oppgaver, spesielt kutting av grønnsaker. Perfekt for turkokker!
319,-
-+
0 på lager. Tilbake om 6 dager.

Visste du at:

MSR Alpine Chef's Knife:
Mål: Pakket 29 x 6 x 1,5 cm / Kun blad 16,5 x 4,3 cm
Vekt: 100 gram
Materiale: Nylon og rustfritt stål

Farge
  • Rød
  • Grå
  • Metall
Beskrivelse

  • Liten og lett.
  • Luftig selvrensende slire.

En speider har alltid kniv med på tur

Skal du fyre bål, er det en fordel å ha med en øks og sag i tillegg. Kniven brukes til «alt». Bli venn med kniven og sitt gjerne og spikk på en kopp, stav eller «minkepinne» om kvelden. Det er fint å spikke ting samtidig som du får god trening i bruk av kniv.

Knivreglene fra Speiderboka:

  1. Sitt eller stå stille når du bruker kniven.
  2. Spikk alltid fra hånda di, ikke imot.
  3. Spikk ikke mot andre.
  4. Gå ikke rett foran en annen som spikker.
  5. Sitt ikke i et tre og spikk. Finn heller et emne du når fra bakken.
  6. Ha alltid kniven i slira når den ikke er i bruk.

Kniven må passe til hånda

En god turkniv bør ha en bladlengde på åtte til tolv centimeter og et skaft som er godt å holde i. På tur kan det bli tungt å bære på flere kniver, og da må kniven du tar med, være egnet til å skjære brød, smøre pålegg, rense fisk, spikke fliser til bålet og generell spikking. Slira bør ha en knapp eller annen form for lukking slik at kniven ikke faller ut når du beveger deg. Det er viktig at kniven er skarp. En sløv kniv er vanskelig å bruke, siden du må bruke mer kraft er det faktisk lettere å skjære seg på en sløv enn en skarp kniv.

Fingerstopper

Din første kniv kan gjerne ha fingerstoppere. Det vil si at kniven har en metallkant mellom skaftet og selve knivbladet som hindrer deg i å gripe om knivbladet hvis hånda glir på håndtaket. Når du blir vant til å bruke kniv, er en slik stopper unødvendig.

Hva kan du spikke på?

Du kan spikke i både tørr og fersk ved, og de ulike treslagene har forskjellige bruksområder. Fersk ved er lettest å spikke i, mens tørr ved er hardere og brekker lettere. Nåletrær har kvae, og det kan derfor være en fordel å bruke løvtrær.

Les mer om knivreglene og valg av knivVis mindre...
Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.

Hvordan fjerne spor etter bålet?

Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.
Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.

Slik får du fyr på bålet

Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.
Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Båltypene alle bør kunne

Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Se mer fra kategorien: