Soppkniv Opinel No 08 Champignons Mushroom Stainl Soppkniv Opinel No 08 Champignons Mushroom Stainl Soppkniv Opinel No 08 Champignons Mushroom Stainl Soppkniv Opinel No 08 Champignons Mushroom Stainl Soppkniv Opinel No 08 Champignons Mushroom Stainl

Opinel No 08 Champignons Mushroom Stainl

Soppkniv

Varenr.: 127647
Opinel No 08 Mushroom er en soppkniv som har blir et kultfenomen bland soppsankere. Er du typen som vil gå til skogs med stil og samtidig ha det perfekte verktøy for å hente soppen hjem uskadet og ren? Kniven har bøyd blad for renere snitt av stilken, taggete overside for grovrensing og børste av villsvinhår i enden av skafet for rengjøring av soppen.
359,-
-+
20+ på lager.

Visste du at:

Opinel No 08 Champignons Mushroom Knife:
Mål: Blad 80 mm
Materiale: Blad i rustfritt Sandvik 12C27-stål / Skaft i eik / Børste av villsvinhår
Produsert i Frankrike

Beskrivelse
  • Rustfritt stål.
  • Ergonomisk grep.
  • Virobloc-låsystem låser bladet under bruk og lagring.

Bladet er vedlikeholdsfritt og laget av rustfritt stål produsert av legendariske Sandvik i Sverige. Legeringen er laget for å gi det beste kompromisset mellom korrosjonsmotstand og mekanisk styrke. Karboninnholdet er 0,5 % og krominnholdet er 14,5 % noe som sørger for en egg som tåler røff behandling mot harde overflater som f.eks en keramisk skjærefjøl. Kniver med blad i rustfritt stål krever i utgangspunktet mer kunnskap og spesifikke verktøy for sliping, men Opinel har valgt en hardhet på bladet som ligger på 57 til 59 HRC (Rockwell skala), noe som er et perfekt kompromiss mellom mekanisk styrke og slipevennlighet.

Fransk lidenskap

Joseph Opinel designet sin første lommekniv i 1890. Han skapte et verktøy som er like robust og funksjonelt som det er enkelt og vakkert. Fra verkstedet sitt ved foten av de franske Alpene, smidde Opinel en kultklassiker. Generasjoner av kunstnere, oppdagelsesreisende og bønder har båret den elegante og nyttige kniven i lommene. Siden den gang har Opinel også utvidet sortimentet sitt til kjøkkenbenken, spisebordet og hagen.

Med en så lang historie er det ikke rart lommekniven til Joseph Opinel er blitt en klassiker. Men det er ikke bare historien som gjør Opinel til en favoritt; håndverket, råmaterialene, verdiene til selskapet – alt er en del av pakken som har satt Opinel på kartet. Opinel er franske – og da sier det seg nesten selv at det er mye følelser knyttet til produktene. Lidenskapen for god mat, for naturopplevelsene og for samhold.

For Opinel er det viktig å produsere på en måte som etterlater minst mulig avtrykk i naturen, det er viktig at menneskene i selskapet har det bra og det er viktig å beholde produksjonen i alpene – der den har vært siden starten.

0

Hvordan fjerne spor etter bålet?

Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.
0

Slik får du fyr på bålet

Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.
0

Båltypene alle bør kunne

Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

39838