Turbestikk Opinel No 8 Picnic Plus Set StainlessSte Turbestikk Opinel No 8 Picnic Plus Set StainlessSte Turbestikk Opinel No 8 Picnic Plus Set StainlessSte Turbestikk Opinel No 8 Picnic Plus Set StainlessSte Turbestikk Opinel No 8 Picnic Plus Set StainlessSte Turbestikk Opinel No 8 Picnic Plus Set StainlessSte Turbestikk Opinel No 8 Picnic Plus Set StainlessSte

Opinel No 8 Picnic Plus Set StainlessSte

Turbestikk

Varenr.: 127996
Opinel No 8 Picnic Plus Complete Set er et bestikksett for deg som ønsker å spise mat på farten, enten på jobb, på tur eller noe midt i mellom. Altså like mye for deg som skal til fjells, til skogs eller til sjøs der du ønsker å spise noen ennet enn tørre brødskiver. Settet består av en løs skje og en gaffel som monteres på skaftenden av den medfølgende Opinel-kniven. Alt pakkes inn i en hendig liten duk.
389,-
-+
11 på lager.

Visste du at:

Opinel No 8 Picnic Plus Complete Set:
Mål: Blad 85 mm
Materiale: Blad i rustfritt Sandvik 12C27-stål / Skaft i bøk
Produsert i Frankrike

Beskrivelse
  • Rustfritt stål.
  • Ergonomisk grep.
  • Virobloc-låsystem låser bladet under bruk og lagring.
  • Komplett bestikksett.

Opinel knivene er kjent for et håndtak med godt ergonomisk grep, noe som øker sikkerheten under bruk og er spesielt viktig for deg som bruker kniven mye, spesielt i forbindelse med yrkesbruk (kokk). Formen på håndtaket er uforandret siden 1890.

Virobloc-låssystem sørger for at bladet er låst når kniven er åpen og i bruk, og holder bladet trygt lukket når kniven er foldet sammen. Kniven består av fem komponenter; bladet, låshylse, hylse, splint og skaft. Viroblocsystemet baserer seg på at hylsen vris rundt for å oppnå låsingen av bladet. Systemet ble oppfunnet og patentert i 1955 av Marcel Opinel, da uten låsfunksjon, og ble videreutviklet med låsfunksjon og innført på alle knivene i år 2000. Viroblock er enkelt, driftsikkert og derfor genialt.

Konvekst bladprofil (svakt buet i forhold til et rett blad) sørger bladet får mindre friksjon på grunn av kortere kontaktflate mellom bladet og materialet som skal kuttes. Bladet trenger derfor mindre kraft for å skjære seg i gjennom materialet som skal kuttes. Kniven oppleves som trygg og mer effektiv.

Bladet er vedlikeholdsfritt og laget av rustfritt stål produsert av legendariske Sandvik i Sverige. Legeringen er laget for å gi det beste kompromisset mellom korrosjonsmotstand og mekanisk styrke. Karboninnholdet er 0,5 % og krominnholdet er 14,5 % noe som sørger for en egg som tåler røff behandling mot harde overflater som f.eks en keramisk skjærefjøl. Kniver med blad i rustfritt stål krever i utgangspunktet mer kunnskap og spesifikke verktøy for sliping, men Opinel har valgt en hardhet på bladet som ligger på 57 til 59 HRC (Rockwell-skala), noe som er et perfekt kompromiss mellom mekanisk styrke og slipevennlighet.

Fransk lidenskap

Joseph Opinel designet sin første lommekniv i 1890. Han skapte et verktøy som er like robust og funksjonelt som det er enkelt og vakkert. Fra verkstedet sitt ved foten av de franske Alpene, smidde Opinel en kultklassiker. Generasjoner av kunstnere, oppdagelsesreisende og bønder har båret den elegante og nyttige kniven i lommene. Siden den gang har Opinel også utvidet sortimentet sitt til kjøkkenbenken, spisebordet og hagen.

Med en så lang historie er det ikke rart lommekniven til Joseph Opinel er blitt en klassiker. Men det er ikke bare historien som gjør Opinel til en favoritt; håndverket, råmaterialene, verdiene til selskapet – alt er en del av pakken som har satt Opinel på kartet. Opinel er franske – og da sier det seg nesten selv at det er mye følelser knyttet til produktene. Lidenskapen for god mat, for naturopplevelsene og for samhold.

For Opinel er det viktig å produsere på en måte som etterlater minst mulig avtrykk i naturen, det er viktig at menneskene i selskapet har det bra og det er viktig å beholde produksjonen i alpene – der den har vært siden starten.

40187