Utstyrskarabiner Plasteriet Karabinkrok Orange Utstyrskarabiner Plasteriet Karabinkrok Orange Utstyrskarabiner Plasteriet Karabinkrok Orange Utstyrskarabiner Plasteriet Karabinkrok Orange

Plasteriet Karabinkrok Orange

Utstyrskarabiner

Varenr.: 129100
Plasteriet Karabinkrok er en utstyrskarabiner som er laget av 100 % resirkulert plast. Perfekt for å holde styr på nøkler, henge ting på sekken eller dingle på drikkeflaska. Hver karabiner er unik, og støpes og formes for hånd på verkstedet i Trondheim.
39,-
-+
20+ på lager.

Visste du at:

Plasteriet Karabinkrok:
Mål: 40 x 65 x 10 mm / Innvendig 24 x 54 mm / Åpning 15 mm
Vekt: 7 gram
Materiale: Resirkulert plast av polypropylen PP (5)

Farge
Oransje
Beskrivelse
  • Fargene vil variere etter hvilken plast som resirkuleres.
  • Må ikke brukes til klatring.
  • Selv om råvarene hovedsakelig består av plastemballasje fra matprodukter som er rene, kan Plasteriet dessverre ikke anbefale at produktene kan brukes i kontakt med matvarer.

Om plast

Plast er en stor familie av syntetiske materialer fremstilt av petroleum (olje). Plastmaterialene kan formes og brukes til nesten hva som helst. De løser mange av dagens tekniske og samfunnsmessige funksjoner.

Hovedutfordringen til plast ligger i en dårlig kombinasjon av et bruk-og-kast-samfunn (50 % av plast blir brukt bare en gang), enorme mengder og manglende og/eller underdimensjonerte gjenvinningsløsninger.

På toppen av dette er nye plastmaterialer fortsatt billige. Resultatet er et globalt miljøproblem hvor mindre enn 10 % av all plast som er produsert, er resirkulert på verdensbasis (20 % i Norge).

Om HDPE og PP

Det finnes mange plasttyper, men Plasteriet skal fokusere på to av dem: HDPE (2) og PP (5). De utgjør 15 % av innsamlet plastavfall.

Polypropylen og polyetylen er polymere fra olefin-familien, som er den største og mest brukte i polymerverdenen. De kan ha forskjellige kjemiske strukturer og fysiske egenskaper. Begge plastmaterialer er lette og trygge å bearbeide. HDPE og PP er materialer med høy slagfasthet, høy renhet, uten tungmetaller og svært lav forflytning av molekyler (migrasjon).

  • HDPE: Høydensitetspolyetylen er slagfast ved lave temperaturer og meget motstandsdyktig mot de fleste kjemikalier. HDPE brukes primært til emballasje (flasker, begre og kasser) til næringsmiddel- eller rengjøringsprodukter. Vann- og dreneringsrør er ofte laget av HDPE. Smeltetemperaturen er ca. 190 °C.
  • PP: Polypropylen tåler høyere temperaturer og er hardere og stivere enn HDPE, men kan være skjør ved lave temperaturer.
    PP tåler litt høyere temperaturer enn HDPE, men viser mindre motstand mot kjemikalier. Dens bruk rettes hovedsakelig mot matemballasje (flasker, begre, korker, kasser) og en rekke utendørs og tekniske artikler (brøytepinner, fiskeutstyr, hageutstyr og bøtter). Smeltetemperaturen er ca. 230 °C.

Siden Plasteriet ikke tilsetter noen additiver (UV-stabilisator) under produksjon, vil produktene egne seg best inne. Polypropylen tåler UV-lys dårlig og vil raskt miste sine gode egenskaper. HDPE tåler UV-lys litt bedre, men vil også degraderes også over tid, især ved direkte og langvarige eksponering av lys.

41291