Sverige: Kebnekaisefjällen Calazo Turkart 1:100 000 Sverige: Kebnekaisefjällen Calazo Turkart 1:100 000

Calazo Turkart 1:100 000

Sverige: Kebnekaisefjällen

Varenr.: 718216

Calazo Turkart Sverige Kebnekaisefjällen i målestokk 1:100 000. Populære turmål som Narvik, Riksgränsen, Abisko, Ritsem, Sitasjaure, Kaitumjaure, Teusajaure, Vakkotavare og Saltoluokta, er med på kartet.

179,-
-+
2 på lager.

Visste du at siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?

Beskrivelse
  • Kart i målestokk 1:100 000 gir god støtte til deg som vil ha best mulig oversikt.
  • Kartene fra Calazo er laget for helårsbruk i materialet Tyvek, som tåler vann og er rivesikkert.

Nye generasjon turkart fra Calazo

De siste årene har det kommet en rekke ulike tekniske nyvinninger som har gjort det mulig å forbedre innholdet i turkart. Laserskanning er den viktigste faktoren for denne utviklingen – en metode som går ut på å skanne hver meter av terrenget fra lufta. Dette gir en enorm mengde data som kan brukes på flere samfunnsnyttige felt, i tilllegg til nye og nyttige detaljer for de som bruker fjellet.

 

På bakgrunn av den nye luftskanningen framtrer naturdetaljer, bratt terreng, breer og elver på en ny måte. Sammenlignet med tradisjonelle kart ser vi at jo mer kupert terrenget er, desto bedre vises dette i Calazos nye kart. Gjennom å bruke alle tilgjengelige data, produserer de nå en moderne kartserie som de kaller «Den nye generasjonen turkart». Det er første gang siden Kartverket fullførte sin utvikling av turkartene på 1980-tallet at det har skjedd en så omfattende forbedring.

 

Første steg i arbeidet med den nye generasjonens turkart har vært å få mer eksakte høydekurver basert på laserskanning. Med tanke på at hver kvadratmeter i hele Norge har en nøyaktig høydeverdi, kan man få svært detaljert informasjon. Calazo har valgt en ekvidistanse på 10 meter i de fleste kartene, men beholdt 20 meter i enkelte turkart i skala 1:50 000 over områder med dramatiske høydeforskjeller, slik som for eksempel i Romsdalen.

Calazos kartografer lagt mye flid i å skape ulike typer terrengskygge (til venstre).

Utover den nye høyde- og terrenginformasjonen i den nye generasjonens turkart, har Calazo kunnet forbedre presisjonen i en rekke kartdetaljer ved å studere satelitt- og flyfoto, og samlet statistikk over hvor folk faktisk går i terrenget.

 

De har forbedret nøyaktigheten i de offisielle, merkede sommer- og vinterrutene og store mengder nye stier, som ikke tidligere er registrert hos Kartverket, er kartlagt. Isbreenes utstrekning og størrelse er dessverre også høyaktuell. Calazo har sett over og justert dette på mange av breene som dekkes av de mest detaljerte kartene.

 

De har også kombinert andre tilgjengelig kartlag fra Kartverket, slik at nøyaktigheten på alt fra veier, bygninger, sjøer og bekker, til større vassdrag, framtrer mer korrekt enn i den gamle 1:50 000-basen.

 

All tilgjengelig overnatting i fjellet er inntegnet, ikke bare DNT-hyttene, men også tilgjengelige private hytter og de som administreres av fjellstyrene.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

5789