Isolert underlag LW Exped Dura 8R LW Isolert underlag LW Exped Dura 8R LW

Exped Dura 8R LW

Isolert underlag LW

Varenr.: 119077
Exped Dura 8R LW er et hele 9 cm tykt og varmt liggeunderlag som har ekstra lengde og ekstra bredde. Isolert med gåsedun. Svært god isoleringsevne på R 7,8 som egner seg til vinterbruk og ekspedisjon. God liggekomfort med robust og behagelig overflate. Blåses raskt opp med pumpepose. Robust og slitesterk matte til alle typer friluftsliv, turer og ekspedisjoner!
2 969,-
-+
18 på lager.
20+ på fjernlager. Tilbake på vårt lager om 2–3 dager.

Visste du at:

  • Vi har rask levering, gratis frakt over kr 1000 og like gode priser til alle?
  • Siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?

Exped Dura 8R LW:
Isoleringsevne: R 7,8
Temperatur: -40 °C
Mål: 65 x 197 x 9 cm / Pakket Ø 17 x 35 cm
Vekt: 1215 gram
Materiale: Overside i resirkulert polyester 75 D / Underside i resirkulert polyester 170 D (Oeko-Tex 1000) / Fylt med RDS-dun 700 cuin
Leveres med pumpepose.

Farge
Sort
Beskrivelse
  • Liggeunderlag med høyest isolasjonsevne. Langsgående separate kanaler fylt med 700 cu in RDS sertifisert dun. For bruk i kalde omgivelser, eller for alle som har behov for et ekstra varmt liggeunderlag.
  • Produsert i resirkulert 75D/170D D ytterstoff av polyester. Det brukes mindre vann, energi og karbon i produksjonen.
  • Klimanøytralt produkt (MyClimate neutral). Exped beregner, reduserer og kompenserer den totale CO2-mengden fra produksjon og transport.
  • Robust og pålitelig Exped-ventilpatent som er enkel i bruk. Myk plast som tåler kulde.
  • Den generøse tykkelsen og de langsgående kanalene som støtter kroppen gjør at du ligger
    behagelig. Forhøyde kanaler på sidene holder deg på matta mens du sover!
  • Liggeunderlaget pumpes opp raskt og enkelt med den medfølgende pumpeposen, uten at det kommer fuktighet inn i matten.
  • Leveres med reparasjonssett.
  • Erstatter Exped DownMat XP 9 LW.

Anbefalt av Espen Moreite (Turveileder i DNT Oslo og Omegn): «Testet dette når det kom på markedet for mange år siden. Etter det har jeg aldri sett meg tilbake. Har det alltid med og sover godt og varmt uansett. Av de 10 beste kjøpene jeg har gjort i hele mitt liv, er dette underlaget et av de.»

Underlag med dunfyll

Fordelen med oppblåsbart underlag er at det er varmt, mykt og godt å ligge på. Ulempen er at du kan få hull i dem.

Dette underlaget er fylt med dunDunfyll er varmest og tar minst plass i sekken, men det koster nok mer enn et underlag som er isolert med fiberfyll eller skum.

Pumpeposer er den mest effektive måten å fylle liggeunderlag med luft på. Du fanger så mye luft du klarer i posen, ruller den sammen og presser luften ut av posen og inn i underlaget. Liggeunderlag med dunfyll eller fiberfyll bør pumpes opp med pumpepose eller integrert pumpe, ellers vil fuktighet fra pusten skade underlaget over tid.

Dunet kommer (selvfølgelig) ikke fra gåseleverindustrien og fuglene har (selvfølgelig) ikke blitt ribbet levende.

Om isoleringsevne

En høyere R-verdi betyr bedre isoleringsevne. For vinterbruk anbefaler vi en R-verdi fra 5 og oppover. For vår-, sommer- og høstbruk er det greit med en R-verdi rundt 3.

Sertifisert av OEKO-TEX Standard 100

Sertifisering fra tredjepartsorganisasjon som fokuserer på tekstiler og bekrefter at produktene er fri for skadelige kjemikalier og trygge for huden.

Sertifisert av Bluesign

Sertifisering fra tredjepartsorganisasjon som vurderer hele produksjonsprosessen. Det inkluderer materialvalg, produksjonsteknikker, kjemikaliebruk og arbeidsforhold for å sikre at produktene er produsert med tanke på miljøet og arbeidernes helse og sikkerhet. Dette gjør det til en omfattende sertifisering som er relevant for en rekke produkter innen sko, tekstil- og klesindustrien.

Da ekteparet Andy og Heidi overvintret i Canada på 1980-tallet startet de med å produsere sitt eget turutstyr. De introduserte sine første telt under navnet Exped i 1997. Siden den gang er Exped kjent for sine kompromissløse produkter i svært høy kvalitet. Både eiere og ansatte i Exped er ivrige friluftsfolk som bruker sin egen turerfaring i produktutviklingen.

0

Slik velger du liggeunderlag

Liggeunderlag er nesten like viktig som en god sovepose, fordi det isolerer og gir deg en «myk» seng.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

31241