Isolert underlag M Exped Versa 4R M Isolert underlag M Exped Versa 4R M

Exped Versa 4R M

Isolert underlag M

Varenr.: 119085
Exped Versa 4R M er et hele 7 cm tykt liggeunderlag som har god lengde og god bredde. Isolert med syntetisk isolasjon. God isoleringsevne på 3,7 som egner seg bra både til vår og høst og det som er i mellom. God liggekomfort med robust og behagelig overflate. Blåses opp med integrert håndpumpe. Allsidig og prisgunstig matte til camping, ferie og fritidsaktiviteter!
Liggeunderlag
1 184,-
-+
9 på lager.

Visste du at siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge? Akkurat nå har vi ekstra god pris på alt fra Fjällräven, Silva, Darn Tough og Bliz. Se alle supertilbudene.

Exped Versa 4R M:
Isoleringsevne: R 3,7
Temperatur: -10 °C
Mål: 52 x 183 x 7 cm / Pakket Ø 15 x 31 cm
Vekt: 695 gram
Materiale: Overside i resirkulert polyester 75 D / Underside i resirkulert polyester 75 D (Oeko-Tex 1000) / Fylt med Texpedloft microfiber (Bluesign)
Leveres med integrert pumpe.

Farge
Blå
Beskrivelse
  • 160 gram/m2 Texpedloft-mikrofiberisolering, sveiset til luftkamrene på over- og undersiden, sørger for maksimal isolasjonsevne når underlaget er fylt med luft.
  • Produsert i resirkulert 75D ytterstoff av polyester. Det brukes mindre vann, energi og karbon i produksjonen.
  • Klimanøytralt produkt (MyClimate neutral). Exped beregner, reduserer og kompenserer den totale CO2-mengden fra produksjon og transport.
  • Robust og pålitelig Exped-ventilpatent som er enkel i bruk. Myk plast som tåler kulde.
  • 7 cm høye langsgående gjennomsveisede kanaler gjør at du ligger mykt og komfortabelt.
  • Liggeunderlaget har en integrert enhånds-pumpe. Pumpen sikrer at det ikke kommer fuktighet inn i underlaget.
  • Leveres med reparasjonssett.
  • Erstatter Exped AirMat Basic 7,5 M.

Underlag med fiberfyll

Fordelen med oppblåsbart underlag er at det er varmt, mykt og godt å ligge på. Ulempen er at du kan få hull i dem.

Dette underlaget er fylt med syntetisk fiber. Fiberfyll ligner veldig på dunfyll, men det er ofte litt rimeligere og ikke fullt så varmt. Underlag som er fylt med dun eller fiber tar også mindre plass i sekken enn underlag med skumfyll.

Pumpeposer er den mest effektive måten å fylle liggeunderlag med luft på. Du fanger så mye luft du klarer i posen, ruller den sammen og presser luften ut av posen og inn i underlaget. Liggeunderlag med dunfyll eller fiberfyll bør pumpes opp med pumpepose eller integrert pumpe, ellers vil fuktighet fra pusten skade underlaget over tid.

Om isoleringsevne

En høyere R-verdi betyr bedre isoleringsevne. For vinterbruk anbefaler vi en R-verdi fra 5 og oppover. For vår-, sommer- og høstbruk er det greit med en R-verdi rundt 3.

Da ekteparet Andy og Heidi overvintret i Canada på 1980-tallet startet de med å produsere sitt eget turutstyr. De introduserte sine første telt under navnet Exped i 1997. Siden den gang er Exped kjent for sine kompromissløse produkter i svært høy kvalitet. Både eiere og ansatte i Exped er ivrige friluftsfolk som bruker sin egen turerfaring i produktutviklingen.

0

Slik velger du liggeunderlag

Liggeunderlag er nesten like viktig som en god sovepose, fordi det isolerer og gir deg en «myk» seng.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

31249