Flerbrukskniv Morakniv Mora 2000 S Green

Morakniv Mora 2000 S Green

Flerbrukskniv

Varenr.: 127407
Morakniv Mora 2000 (S) er en klassisk friluftskniv som kan brukes i mange forskjellige situasjoner på ditt neste eventyr. Utviklet for jegeren, har kniven eksemplariske egenskaper for de som trenger et trygt og fleksibelt redskap for hånden. Bladet av resirkulert svensk rustfritt stål holder seg skarpt i lang tid.
329,-
-+
8 på lager.

Visste du at:

  • Vi har rask levering, gratis frakt over kr 1000 og like gode priser til alle?
  • Siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?

Morakniv Mora 2000 (S):
Mål: 253 mm / Kniv 224 mm / Blad 2,5 x 109 mm
Vekt: 140 gram
Materialer: Blad i gjenvunnet svenskt rustfritt stål / Skaft i TPE-gummi / Slire i polymer

Farge
Grønn
Beskrivelse

Det ergonomiske polymerhåndtaket har et mykt friksjonsgrep, fingerbeskyttelse og et 2,5 mm tykt, profilslipt blad laget av resirkulert svensk rustfritt stål, som gir både styrke og stabilitet i hvert kutt. Takket være blad- og skaftkonstruksjonen er kniven optimal for å kunne arbeide sikkert og effektivt under forskjellige værforhold under alle årstider av jakten. Knivsliren i polymer er symmetrisk, noe som betyr at den passer både høyre- og venstrehendte og har en lærreim laget av svensk vegetabilsk garvet skinn som enkelt kan festes til beltet. Siden lanseringen i 1991 har kniven vært en moderne klassiker og er nå et ekte ikon.

En speider har alltid kniv med på tur

Skal du fyre bål, er det en fordel å ha med en øks og sag i tillegg. Kniven brukes til «alt». Bli venn med kniven og sitt gjerne og spikk på en kopp, stav eller «minkepinne» om kvelden. Det er fint å spikke ting samtidig som du får god trening i bruk av kniv.

Knivreglene fra Speiderboka:

  1. Sitt eller stå stille når du bruker kniven.
  2. Spikk alltid fra hånda di, ikke imot.
  3. Spikk ikke mot andre.
  4. Gå ikke rett foran en annen som spikker.
  5. Sitt ikke i et tre og spikk. Finn heller et emne du når fra bakken.
  6. Ha alltid kniven i slira når den ikke er i bruk.

Kniven må passe til hånda

En god turkniv bør ha en bladlengde på åtte til tolv centimeter og et skaft som er godt å holde i. På tur kan det bli tungt å bære på flere kniver, og da må kniven du tar med, være egnet til å skjære brød, smøre pålegg, rense fisk, spikke fliser til bålet og generell spikking. Slira bør ha en knapp eller annen form for lukking slik at kniven ikke faller ut når du beveger deg. Det er viktig at kniven er skarp. En sløv kniv er vanskelig å bruke, siden du må bruke mer kraft er det faktisk lettere å skjære seg på en sløv enn en skarp kniv.

Fingerstopper

Din første kniv kan gjerne ha fingerstoppere. Det vil si at kniven har en metallkant mellom skaftet og selve knivbladet som hindrer deg i å gripe om knivbladet hvis hånda glir på håndtaket. Når du blir vant til å bruke kniv, er en slik stopper unødvendig.

Hva kan du spikke på?

Du kan spikke i både tørr og fersk ved, og de ulike treslagene har forskjellige bruksområder. Fersk ved er lettest å spikke i, mens tørr ved er hardere og brekker lettere. Nåletrær har kvae, og det kan derfor være en fordel å bruke løvtrær.

Les mer om knivreglene og valg av knivVis mindre...

Historisk Morakniv! I over 400 år har det blitt eksportert kniver fra Mora i Sverige. Etter fire år i Nord-Amerika flyttet Frost-Erik Erson tilbake til Östnor i Mora i 1891 og startet opp fabrikken som 126 år senere lager det svært anerkjente varemerket Morakniv. I dag produserer de imponerende 7000 knivblad i timen og all produksjon er fortsatt i Mora i Sverige!

0

Hvordan fjerne spor etter bålet?

Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.
0

Slik får du fyr på bålet

Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.
0

Båltypene alle bør kunne

Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

39597