1814 1814 1814 1814

NSF Speiderskjerf

Speiderskjerf

Varenr.: 185760
Norges speiderforbunds speiderskjerf er det offesielle skjerfet til speiderskjorta, i økologisk og Fairtrade-merket bomull. Leveres uten skjerfknute.
95,-
-+
100+ på lager.
Beskrivelse
  • Vekt: 56 gram

Speiderskjerfet finnes også i en tynnere og rimeligere versjon som er smart om du vil bytte speiderskjerf i utlandet. Også blir det ikke så trangt med to tykke speiderskjerf i én liten skjerfknute etterpå...

Om speiderdrakten i Speiderboka:

Da Robert Baden-Powell startet speiderbevegelsen, innførte han speiderdrakten for å viske ut sosiale skillelinjer mellom guttene. Speiderne skulle gå likt kledd, enten de kom fra velstående eller fattige hjem. Speideren skulle være for alle.

I dag består Norges speiderforbunds speiderdrakt av en grå skjorte med merker og distinksjoner, og et rutete skjerf med en skjerfknute av lær. Ulike merker på skjorta viser blant annet hvor i landet du er speider, og hvilke elementer i treningsprogrammet du har fullført. Besøk Speiderbasen for mer informasjon om plassering av merker på skjorta.

Speiderdrakten brukes på speidermøter, turer, leirer og andre speiderarrangementer. For å bruke speiderdrakten må du være tatt opp som speider i Norges speiderforbund. Dette skjer på et speidermøte hvor du avlegger speiderløftet og blir ønsket velkommen som speider av lederen din.

Om speiderdrakta

Da Robert Baden-Powell startet speiderbevegelsen, innførte han speiderdrakten for å viske ut sosiale skillelinjer mellom speiderne.

 

 

1814