3867 3867 3867

NSF Speiding for alle

Speiding for alle

Varenr.: 379638
Norges speiderforbunds Speiding for alle er et lærerikt kortspill om mangfold i speideren. Kortene tar opp tema om alt fra fattigdom, religion og flyktninger til fysiskutviklingshemming og seksualitet. Spillerne må sammen løse utfordringene for å spille videre. Den som samler flest stikk har vunnet. Spillet passer best for ledere, rovere og førerpatruljen.
182,-
-+
100+ på lager.
Beskrivelse

Selv om dette er et spill, er det like viktig å ha en god prat om mangfold i speideren.

Speiding for alle er et spill som består av et sett kort der dere møter barn og unge med ulike behov, og en beskrivelse av hva som skal til for å tilrettelegge for dem. Det kan hjelpe dere å bli bevisste på mulige hindringer barn og unge som vil bli speidere kan møte, og være innledning for en prat om hva dere gjør i dag og hvordan dere kan bli mer inkluderende.

Slik spiller du:

I begynnelsen handler spillet om å samle så mange stikk med fire kort som mulig. Et stikk inneholder de fire personene som er avbildet nederst på hvert kort. Kortene stokkes og deles ut til alle spillerne. Det er mulig at noen får flere kort enn andre (dette gjenspeiler at vi begynner med nokså forskjellig utgangspunkt i livet).

En tilfeldig spiller starter spillet ved å spørre en annen spiller om et kort i en kategori der spilleren har minst ett kort. For eksempel spør første spiller: «Frida, har du Abdullah?» Hvis Frida svarer at hun har Abdullah, må hun gi fra seg dette til spilleren som spør. Hvis Frida ikke har kortet, går turen til henne, og hun kan spørre en annen spiller om et annet kort. Den som lykkes med å få tak i et nytt kort, leser kortet høyt. Spilleren fortsetter deretter ved å spørre en annen spiller om et kort. Å huske hvem som har hvilke kort, kan være til god hjelp i spillet.

Når du har klart å samle et stikk, leser du opp de fire kortene. Det står også et spørsmål på hvert kort. For hvert kort skal dere diskutere i hvilken grad dere er villig til og har mulighet til å senke den aktuelle terskelen eller utvikle det aktuelle verktøyet.

Spillet inneholder også to blanke stikk. Disse kan dere bruke til å tilpasse spillet til deres speidergruppe. Dere kan også ta bort et stikk, hvis dere synes det er mindre relevant hos dere. Spillet avsluttes når alle stikkene er tatt og spilleren som har flest stikk har vunnet.

Her er første gang kortene kom til kontoret:

De leveres ikke med to lag plast...

Norges speiderforbunds Speiding for alle:

  • Mål: 132 x 98 x 19 mm
  • Antall kort: 60 kort
  • Antall spillere: 6–10 spillere
  • Spilltid: 30–60 minutter
  • Utgitt av Speider-sport AS i 2019
  • Laget av FOS Open Scouting Belgium
  • Oversatt til norsk av Eirik Ulltang Birkeland

Norges speiderforbund er en barne- og ungdomsorganisasjon med cirka 18 500 medlemmer. Medlemmene er organisert i rundt 400 lokale speidergrupper. Speideren startet i England for over 100 år siden, og er i dag verdens største barne- og ungdomsorganisasjon med 50 millioner medlemmer fordelt på mer enn 200 land.

Se mer fra kategorien:

3867