Foldekniv Opinel No 08 Bushwhacker Garnet Foldekniv Opinel No 08 Bushwhacker Garnet Foldekniv Opinel No 08 Bushwhacker Garnet Foldekniv Opinel No 08 Bushwhacker Garnet Foldekniv Opinel No 08 Bushwhacker Garnet Foldekniv Opinel No 08 Bushwhacker Garnet Foldekniv Opinel No 08 Bushwhacker Garnet

Opinel No 08 Bushwhacker Garnet

Foldekniv

Varenr.: 127989
Opinel No 08 Bushwhacker Garnet er en foldekniv for deg som ønsker en praktisk lommekniv og en turvenn som løser de fleste oppgaver. Kutt av et tau, gi i bort en eplebit, spikk en pølsepinne eller åpne en pappeske. Kniven er perfekt for å ha liggende i lomma på turbuksa, klar for alt en aktiv hverdag måtte bringe.
279,-
-+
2 på lager.

Visste du at:

  • Vi har rask levering, gratis frakt over kr 1000 og like gode priser til alle?
  • Siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?

Opinel No 08 Bushwhacker Garnet:
Mål: Blad 85 mm
Materiale: Blad i rustfritt Sandvik 12C27-stål / Skaft i bøk
Produsert i Frankrike

Farge
Lilla
Beskrivelse
  • Rustfritt stål.
  • Ergonomisk grep.
  • Virobloc-låsystem låser bladet under bruk og lagring.

Opinel knivene er kjent for et håndtak med godt ergonomisk grep, noe som øker sikkerheten under bruk og er spesielt viktig for deg som bruker kniven mye, spesielt i forbindelse med yrkesbruk (kokk). Formen på håndtaket er uforandret siden 1890.

Virobloc-låssystem sørger for at bladet er låst når kniven er åpen og i bruk, og holder bladet trygt lukket når kniven er foldet sammen. Kniven består av fem komponenter; bladet, låshylse, hylse, splint og skaft. Viroblocsystemet baserer seg på at hylsen vris rundt for å oppnå låsingen av bladet. Systemet ble oppfunnet og patentert i 1955 av Marcel Opinel, da uten låsfunksjon, og ble videreutviklet med låsfunksjon og innført på alle knivene i år 2000. Viroblock er enkelt, driftsikkert og derfor genialt.

Konvekst bladprofil (svakt buet i forhold til et rett blad) sørger bladet får mindre friksjon på grunn av kortere kontaktflate mellom bladet og materialet som skal kuttes. Bladet trenger derfor mindre kraft for å skjære seg i gjennom materialet som skal kuttes. Kniven oppleves som trygg og mer effektiv.

Bladet er vedlikeholdsfritt og laget av rustfritt stål produsert av legendariske Sandvik i Sverige. Legeringen er laget for å gi det beste kompromisset mellom korrosjonsmotstand og mekanisk styrke. Karboninnholdet er 0,5 % og krominnholdet er 14,5 % noe som sørger for en egg som tåler røff behandling mot harde overflater som f.eks en keramisk skjærefjøl. Kniver med blad i rustfritt stål krever i utgangspunktet mer kunnskap og spesifikke verktøy for sliping, men Opinel har valgt en hardhet på bladet som ligger på 57 til 59 HRC (Rockwell-skala), noe som er et perfekt kompromiss mellom mekanisk styrke og slipevennlighet.

Fransk lidenskap

Joseph Opinel designet sin første lommekniv i 1890. Han skapte et verktøy som er like robust og funksjonelt som det er enkelt og vakkert. Fra verkstedet sitt ved foten av de franske Alpene, smidde Opinel en kultklassiker. Generasjoner av kunstnere, oppdagelsesreisende og bønder har båret den elegante og nyttige kniven i lommene. Siden den gang har Opinel også utvidet sortimentet sitt til kjøkkenbenken, spisebordet og hagen.

Med en så lang historie er det ikke rart lommekniven til Joseph Opinel er blitt en klassiker. Men det er ikke bare historien som gjør Opinel til en favoritt; håndverket, råmaterialene, verdiene til selskapet – alt er en del av pakken som har satt Opinel på kartet. Opinel er franske – og da sier det seg nesten selv at det er mye følelser knyttet til produktene. Lidenskapen for god mat, for naturopplevelsene og for samhold.

For Opinel er det viktig å produsere på en måte som etterlater minst mulig avtrykk i naturen, det er viktig at menneskene i selskapet har det bra og det er viktig å beholde produksjonen i alpene – der den har vært siden starten.

0

Hvordan fjerne spor etter bålet?

Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.
0

Slik får du fyr på bålet

Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.
0

Båltypene alle bør kunne

Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

40180