Foldekniv Opinel No 09 DIY StainlessSteel Grey Foldekniv Opinel No 09 DIY StainlessSteel Grey Foldekniv Opinel No 09 DIY StainlessSteel Grey Foldekniv Opinel No 09 DIY StainlessSteel Grey Foldekniv Opinel No 09 DIY StainlessSteel Grey

Opinel No 09 DIY StainlessSteel Grey

Foldekniv

Varenr.: 127990

Opinel No 09 DIY er håndverkerkniven for deg som ønsker en hendig og solid arbeidskniv. Foldekniven er perfekt for å ha liggende i verktøykassa, i båten eller på skitur. DIY-modellen er en perfekt gave til praktikeren som har alt. Kniven er overraskende solid og robust under tøff bruk. Bladet har en kabelkutter for opp til 5 mm ledninger/kabler og avmanglingsspor for opp til 1,8 mm ledninger. Skaftet har magnetisert bitsholder med plass for to bits (torx, stjerne, flat etc.) som plasseres i enden av skaftet. Skaftet er av fiberarmert polyamid for økt styrke og motstand mot slag, fukt etc.

389,-
-+
8 på lager.

Visste du at:

 • Varer kjøpt i november og desember har full bytterett ut januar?
 • Siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?
 • Vi har gratis frakt over kr 1000, inspirerende julekatalog, supre tilbud, gaveidéer og gavekort?
 •  

Opinel No 09 DIY:
Mål: Blad 90 mm
Materiale: Blad i rustfritt Sandvik 12C27-stål / Skaft i plast
Produsert i Frankrike

Farge
Grå
Beskrivelse
 • Rustfritt stål.
 • Ergonomisk grep.
 • Virobloc-låsystem låser bladet under bruk og lagring.
 • Armert skaft.
 • Bitsholder.
 • Kabelkutter.
 • Passer godt i lomma for hverdagsbruk.

Opinel knivene er kjent for et håndtak med godt ergonomisk grep, noe som øker sikkerheten under bruk og er spesielt viktig for deg som bruker kniven mye, spesielt i forbindelse med yrkesbruk (kokk). Formen på håndtaket er uforandret siden 1890.

Virobloc-låssystem sørger for at bladet er låst når kniven er åpen og i bruk, og holder bladet trygt lukket når kniven er foldet sammen. Kniven består av fem komponenter; bladet, låshylse, hylse, splint og skaft. Viroblocsystemet baserer seg på at hylsen vris rundt for å oppnå låsingen av bladet. Systemet ble oppfunnet og patentert i 1955 av Marcel Opinel, da uten låsfunksjon, og ble videreutviklet med låsfunksjon og innført på alle knivene i år 2000. Viroblock er enkelt, driftsikkert og derfor genialt.

Bladet er vedlikeholdsfritt og laget av rustfritt stål produsert av legendariske Sandvik i Sverige. Legeringen er laget for å gi det beste kompromisset mellom korrosjonsmotstand og mekanisk styrke. Karboninnholdet er 0,5 % og krominnholdet er 14,5 % noe som sørger for en egg som tåler røff behandling mot harde overflater som f.eks en keramisk skjærefjøl. Kniver med blad i rustfritt stål krever i utgangspunktet mer kunnskap og spesifikke verktøy for sliping, men Opinel har valgt en hardhet på bladet som ligger på 57 til 59 HRC (Rockwell-skala), noe som er et perfekt kompromiss mellom mekanisk styrke og slipevennlighet.

Fransk lidenskap

Joseph Opinel designet sin første lommekniv i 1890. Han skapte et verktøy som er like robust og funksjonelt som det er enkelt og vakkert. Fra verkstedet sitt ved foten av de franske Alpene, smidde Opinel en kultklassiker. Generasjoner av kunstnere, oppdagelsesreisende og bønder har båret den elegante og nyttige kniven i lommene. Siden den gang har Opinel også utvidet sortimentet sitt til kjøkkenbenken, spisebordet og hagen.

Med en så lang historie er det ikke rart lommekniven til Joseph Opinel er blitt en klassiker. Men det er ikke bare historien som gjør Opinel til en favoritt; håndverket, råmaterialene, verdiene til selskapet – alt er en del av pakken som har satt Opinel på kartet. Opinel er franske – og da sier det seg nesten selv at det er mye følelser knyttet til produktene. Lidenskapen for god mat, for naturopplevelsene og for samhold.

For Opinel er det viktig å produsere på en måte som etterlater minst mulig avtrykk i naturen, det er viktig at menneskene i selskapet har det bra og det er viktig å beholde produksjonen i alpene – der den har vært siden starten.

0

Hvordan fjerne spor etter bålet?

Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.
0

Slik får du fyr på bålet

Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.
0

Båltypene alle bør kunne

Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

40181