Pikniksett Opinel Nomad Cooking Kit StainlessSteel Pikniksett Opinel Nomad Cooking Kit StainlessSteel Pikniksett Opinel Nomad Cooking Kit StainlessSteel Pikniksett Opinel Nomad Cooking Kit StainlessSteel Pikniksett Opinel Nomad Cooking Kit StainlessSteel Pikniksett Opinel Nomad Cooking Kit StainlessSteel

Opinel Nomad Cooking Kit StainlessSteel

Pikniksett

Varenr.: 127995
Opinel Nomad Cooking Kit er et pikniksett som sørger for at du alltid kan spise frokost, lunsj og middag med stil, alt samlet i et hendig og kompakt enhet bestående av duk, skjærefjøl, to kniver og grønsakskreller. Bestikksettet er altså for deg som vil kose deg, overraske turfølget og ha piknikk hvor som helst. Settet fungerer på svaberget en sommerkveld, på en fjellhylle med god utsikt, i parken, i skogen, i båten, på skitur, på jakta og alle andre steder hvor du vil skape ditt eget univers og sosialt samlingspunkt. Om du er lei svette matpakker og ferdigmat kan du nå lage måltidet fra grunnen av på en enkel og appetittelig måte!
989,-
-+
5 på lager.

Visste du at:

  • Vi har rask levering, gratis frakt over kr 1000 og like gode priser til alle?
  • Siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?

Opinel Nomad Cooking Kit:
Mål: Blad No 9 90 mm / Blad No 10 100 mm / Blad No 12 120 mm / Fjøl 12 x 20 cm
Materiale: Blad i rustfritt Sandvik 12C27-stål / Skaft og fjøl i bøk / Duk i mikrofiber
Produsert i Frankrike

Farge
Blå
Beskrivelse
  • Rustfritt stål.
  • Ergonomisk grep.
  • Virobloc-låsystem låser bladet under bruk og lagring.

Settet inneholder:

  • Opinel Nr 12 foldekniv med serratert blad for nybakt brød og baguetter.
  • Opinel Nr 10 foldekniv med integrert korkåpner i skaftet for tilberedelse av råvarer og som smørekniv.
  • Opinel Nr 6 skreller for skrelling av grønnsaker.
  • Skjærefjøl.
  • Duk.

Duken kan enkelt vaskes for hånd i lunket såpevann og mikrofiberen sørger for at dem tørker raskt.

Opinel knivene er kjent for et håndtak med godt ergonomisk grep, noe som øker sikkerheten under bruk og er spesielt viktig for deg som bruker kniven mye, spesielt i forbindelse med yrkesbruk (kokk). Formen på håndtaket er uforandret siden 1890.

Virobloc-låssystem sørger for at bladet er låst når kniven er åpen og i bruk, og holder bladet trygt lukket når kniven er foldet sammen. Kniven består av fem komponenter; bladet, låshylse, hylse, splint og skaft. Viroblocsystemet baserer seg på at hylsen vris rundt for å oppnå låsingen av bladet. Systemet ble oppfunnet og patentert i 1955 av Marcel Opinel, da uten låsfunksjon, og ble videreutviklet med låsfunksjon og innført på alle knivene i år 2000. Viroblock er enkelt, driftsikkert og derfor genialt.

Konvekst bladprofil (svakt buet i forhold til et rett blad) sørger bladet får mindre friksjon på grunn av kortere kontaktflate mellom bladet og materialet som skal kuttes. Bladet trenger derfor mindre kraft for å skjære seg i gjennom materialet som skal kuttes. Kniven oppleves som trygg og mer effektiv.

Bladet er vedlikeholdsfritt og laget av rustfritt stål produsert av legendariske Sandvik i Sverige. Legeringen er laget for å gi det beste kompromisset mellom korrosjonsmotstand og mekanisk styrke. Karboninnholdet er 0,5 % og krominnholdet er 14,5 % noe som sørger for en egg som tåler røff behandling mot harde overflater som f.eks en keramisk skjærefjøl. Kniver med blad i rustfritt stål krever i utgangspunktet mer kunnskap og spesifikke verktøy for sliping, men Opinel har valgt en hardhet på bladet som ligger på 57 til 59 HRC (Rockwell-skala), noe som er et perfekt kompromiss mellom mekanisk styrke og slipevennlighet.

Fransk lidenskap

Joseph Opinel designet sin første lommekniv i 1890. Han skapte et verktøy som er like robust og funksjonelt som det er enkelt og vakkert. Fra verkstedet sitt ved foten av de franske Alpene, smidde Opinel en kultklassiker. Generasjoner av kunstnere, oppdagelsesreisende og bønder har båret den elegante og nyttige kniven i lommene. Siden den gang har Opinel også utvidet sortimentet sitt til kjøkkenbenken, spisebordet og hagen.

Med en så lang historie er det ikke rart lommekniven til Joseph Opinel er blitt en klassiker. Men det er ikke bare historien som gjør Opinel til en favoritt; håndverket, råmaterialene, verdiene til selskapet – alt er en del av pakken som har satt Opinel på kartet. Opinel er franske – og da sier det seg nesten selv at det er mye følelser knyttet til produktene. Lidenskapen for god mat, for naturopplevelsene og for samhold.

For Opinel er det viktig å produsere på en måte som etterlater minst mulig avtrykk i naturen, det er viktig at menneskene i selskapet har det bra og det er viktig å beholde produksjonen i alpene – der den har vært siden starten.

0

Hvordan fjerne spor etter bålet?

Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.
0

Slik får du fyr på bålet

Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.
0

Båltypene alle bør kunne

Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

40186