Ullgenser til voksen XS Tufte Robin Half Zip U XS 117 NSF Ullgenser til voksen XS Tufte Robin Half Zip U XS 117 NSF

Tufte Robin Half Zip U XS 117 NSF

Ullgenser til voksen XS

Varenr.: 118371
Tufte Robin Lambswool Half Zip er en speidergenser i lammeull til voksen. Den er laget av en blanding av tykk og varm lammeull spunnet sammen med myk bambusviskose og modalfibre for styrke. Klør ikke!
Størrelseprodukt
S
1 259,-
-+
2 på lager.

Visste du at:

  • Vi har rask levering, gratis frakt over kr 1000 og like gode priser til alle?
  • Siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?

Tufte Robin Lambswool Half-Zip:
Passform: Normal
Materiale: 68 % lammeull, 15 % merinoull, 8,5 % bambusviskose og 8,5 % modal fibre

Farge
Blå
Beskrivelse
  • Brodert speiderlogo på skulder.
  • Varm lammeull.
  • Fin merinoull lining.
  • Praktiske tommelhull.
  • Perfekt mellomlag.
  • Høy hals med YKK-glidelås.
  • De er litt store i størrelsene.

Om Bambull Blend

Bambull Blend er laget av en blanding av tykk, varm ull spunnet sammen med myk bambusviskose. Dette gir god varme og samtidig behagelig komfort. Ettersom plaggene ikke har en to-lagskonstruksjon, vil man kunne oppleve å få noe ull direkte mot huden – derfor har Tufte spunnet ulla sammen med kløfri bambusviskose for å gjøre det så behagelig som mulig. De veksler mellom å blande inn merinoull og lammeull i Bambull Blend-produktene, da ulla har litt forskjellige kvaliteter. Lammeullen finnes i Tuftes Bambull Blend overdeler og votter, mens merinoullen er blandet sammen med bambusviskose i alle deres Bambull Blend luer og sokker.

Unisex

Genseren er Unisex og passer derfor like fint til damer som menn. Vi vil anbefale damer å gå ned en størrelse mot hva en vanligvis bruker, dersom du ikke ønsker en veldig romslig jakke.

Om Superwash

Superwash er en kjemisk etterbehandling som tilfører et tynt plastlag for å hindre at merinoull krymper i vask. Behandlet merinoull har i all hovedsak samme egenskaper som merinoull, både når det gjelder lukt og varme.

Behandling med Superwash er ikke nødvendigvis negativt for miljøet fordi det bidrar til at klærne ikke krymper, og dermed kan vaskes og brukes mer. Samtidig er det en behandling som gjøres fordi vaskevaner for ull er påvirket av bomullsvasken, med hyppig og kraftig vask som ull ikke tåler eller trenger. Dersom ullens egenskaper med hensyn til lukt og skitt ble utnyttet optimalt, ville ikke slik behandling være like aktuell.

I de senere årene har det kommet kritikk mot Superwash-behandlingen; blant annet er den blitt anklaget for å dekke ullen med et plastlag. Det er riktig at det er en type syntetisk harpiks som benyttes, men laget er uhyre tynt. Likevel utgjør behandlingen en miljøbelastning, også fordi klor er del av prosessen. Les mer om superwash på Store norske leksikon

Slik tar du god vare på ull:

Heng ut til lufting. Fordi ull ikke gir grobunn for bakterier og er naturlig selvrensende, lukter den heller ikke svette på samme måte som sine syntetiske motparter. Etter bruk bør derfor ulla henges ut til lufting fremfor å legge den sammen med resten av skittentøyet. Ull kan brukes flere ganger uten å vaskes. Det sparer både miljøet for unødvendig vask og vil forlenge levetiden på ulltøyet ditt.

Bruk skånsomme vaskemidler. Får du flekker på ulltøyet eller har brukt den så mange ganger at den krever en vask, må du velge et skånsomt vaskeprogram og bruke vaskemidler spesielt utviklet for ull, som Milo. Vanlige vaskemidler må styres unna da disse inneholder enzymer og blekemidler som kan ødelegge ullfibrene, som igjen kan gi hull i plaggene og få dem til å miste fasongen. Prøv alltid flekkfjerning og lufting før maskin.

Heller maskin enn håndvask. Ullprogrammene i moderne vaskemaskiner vil vaske ulla mer riktig og skånsomt enn ved håndvask. Det er derfor anbefalt at man vasker ulla på 30 graders ullprogram fremfor med egne hender. Sentrifugeringen er viktig i tørkeprosessen for å få overflødig vann og vaskemidler ut av plagget før tørking, ellers risikerer man at ulla mister fasongen under tørk. Pass på at maskinen ikke fylles til randen av tøy når du vasker på ullprogram. Ull skal også henges til tørk, ikke legges til tørk på badegulv som tidligere har vært et råd ved tørking av ull. Pass alltid på at ulla ikke er dryppende våt når den tørkes.

Les mer om SuperwashVis mindre...

Tufte heier på alle hverdagshelter som står på for å nå sine mål. Tufte har selv som mål å lage klær som er behagelige, ser bra ut og gjør godt. De jobber hver dag for å finne de beste stoffkvalitetene og sikre at plaggene er rene, miljøvennlige og samtidig myke og komfortable. Det er hardt arbeid, men det føles godt – både for Tufte, forbrukerne og kloden.

DAME XS S M L XL 2XL
Kroppslengde 160 165 170 175 180 185
Bryst 81 86 92 99 107 117
Midje 65 70 76 83 91 101
Hofte 90 95 101 108 116 126
Skritt 74 77 80 83 86 89
UNISEX XS S M L XL 2XL
Kroppslengde 167 172 177 182 187 192
Bryst 87 93 99 105 112 120
Midje 75 80 86 93 101 110
Hofte 88 94 100 106 112 118
Skritt 76 79 82 85 88 91

Samarbeid om profilklær

0

Speiderne samarbeider med Tufte om profilklær. Og klærne er i hovedsak laget av bambus, merinoull og resirkulert eller økologisk bomull. Bra for deg og for miljøet!

 

Tufte ble grunnlagt i 2012 av Olaf Tufte. En ordentlig fin fyr, bonde og olympisk mester fra Vestfold. Med mantraet «Det er alltid mulig å bli bedre» begynte Olaf å lage boxere for menn. Merket har kommet langt siden da, men mantraet står fortsatt like stødig. – Med fokus på miljøvennlige klær til hele familien, har bambus alltid vært det viktigste råmaterialet for oss, forklarer Per Øyvind Jacobsen hos Tufte. – Bambus vokser fort, behøver ingen ekstra vanning foruten regnvann, heller ingen bruk av kjemikalier eller sprøytemidler. Kort fortalt er bambus skikkelig bra. Når vi bruker bomull i klærne våre, er målet å bruke økologisk eller resirkulert bomull av god kvalitet. Riktig og viktig med tanke på naturen!

Miljøløftet

Tufte har gitt seg selv et løfte om at de skal begrense bruken av plastfiber i klærne. Det betyr å kutte vanlig polyester. De garanterer at du aldri vil finne fleece av polyester i produktene deres. Polyesterfleece består av mikroplastfibre som løsner i vask og ved bruk, og som forurenser havet og miljøet. Tufte sitt fleecealternativ er laget av 100 % merinoull. Det gir bedre varme, større komfort og lengre varighet – både for forbrukerne og miljøet. Tufte jobber hardt for å bruke emballasje uten plast. Kjøper du klær fra Tufte i en vanlig butikk, kommer noen av dem i pakning, men den er helt plastfri. Mye av den er laget av 100 % resirkulerbar papp. Klær som ikke er i pakning, blir pakket i plast når de sendes ut til kundene fra en nettbutikk. Tufte forteller at de vil bytte ut denne plasten med poser laget av maisstivelse som vil bli tatt i bruk om ikke så veldig lenge.

Glade for samarbeidet

– Vi speiderne og Tufte er glad i å være ute naturen og opptatt av å ta best mulig vare på den. Derfor passer vi godt sammen. Jeg synes det er supert at vi har fått på plass et samarbeid, sier speidersjef Håvard Djupvik fornøyd. Olaf Tufte synes også at det er bra å være på lag med tusenvis av barn, unge og voksne som er glad i å være ute: – Gode turer og fine opplevelser ute i friluft, er gull for oss alle. Men vi vet at klimautfordringene krever iherdig innsats for å finne stadig bedre måter å gjøre ting på. Jeg håper at speiderne og vi hos Tufte kan inspirere hverandre til det!

0

Mellomlag: Dette må du vite om klærne i midten

Se fordelene og ulempene med de ulike stofftypene du kan bruke som mellomlag, og få med deg våre kjøpetips.
0

Dette må du vite om trelagsprinsippet

Det er mye fancy turklær i butikken, men hva trenger du egentlig? Vi guider deg gjennom trelagsprinsippet og styrer deg unna de verste fellene slik at du får turklær du blir fornøyd med.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

30524