Longs til herre M Tufte Bambull Switch Longs M M 194 Longs til herre M Tufte Bambull Switch Longs M M 194 Longs til herre M Tufte Bambull Switch Longs M M 194 Longs til herre M Tufte Bambull Switch Longs M M 194

Tufte Bambull Switch Longs M M 194

Longs til herre M

Varenr.: 127520
Tufte Bambull Switch Longs er en vendbar ullongs med bambusviskose på den ene siden sørger for utrolig kløfri mykhet inntil huden, og superfin og varm merinoull på den andre siden. Vreng plagget etter behov og opplev den doble komforten!
Størrelseprodukt
M
999,-
-+
1 på lager.

Visste du at:

  • Vi har rask levering, gratis frakt over kr 1000 og like gode priser til alle?
  • Siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?
Tufte Bambull Switch Longs Man:
Materiale: 47 % merinoull, 41 % bambusviskose og 12 % nylon og elastan / Superfin vinterull i 18,5 mikron (240 g/m²)
Farge
Grønn
Beskrivelse
  • Strikk i livet.
  • To-lags ullundertøy.
  • Vreng plagget etter aktivitet og behov, ullsiden inn mot huden gir ekstra varme.
  • For å vise hvilken side som er merinoull har Tufte plassert en liten merinosau på denne siden av plagget.

Om Tufte Bambull

Ordet Bambull kommer av ordet bambus og ull, og spiller direkte på plaggets sammensetning. Tuftes Bambull har en tolags-konstruksjon for uslåelig komfort og god varme, med et indre lag i bambusviskose og et ytterlag i superfin merinoull. Dette garanterer fantastisk mykhet og varme uten å klø slik vanlig ull kan gjøre. Ullundertøyet er utviklet slik at huden aldri kommer i direkte kontakt med ull, slik at også personer med sensitiv hud kan nyte varme ullbaserte plagg og den friske vinteren.

Om bambusviskose

Bambus er raskt fornybart, det er effektivt når det gjelder vann- og arealbruk, og det krever ingen bruk av sprøytemidler eller kunstgjødsel. Et bra råmateriale med andre ord. Bambusviskose faller mellom kategoriene naturfiber og syntetisk. I produksjonen trekkes bambusens naturlige cellulose ut via en kjemisk prosess, og spinnes til et mykt, komfortabelt og pustende materiale.

Om merinoull

Merinoull har mange fantastiske egenskaper; det er superlett, mykt, blir ikke klamt, holder på varmen i kulden og er avkjølende i varmen, og har lukthemmende egenskaper. Ullen er naturlig fornybar, resirkulerbar og nedbrytbar. Ingen merinoull er utviklet i lab eller modifisert på noen måte. All ullen er håndplukket for å sikre høy kvalitet.

Merinosauen

Merinosauen er en av de eldste saueslagene i verden, og definitivt den tøffeste. I sin tid tilhørte den den Spanske adelen, før den på 1700-tallet ble gitt i gave til kongen av England. Herfra ble den tatt med til Sør-Afrika, Australia og etterhvert New Zealand. Der vanlig sau gresser og koser seg i lavlandet lever de fleste merinosauene høyt oppe i de sørlige alpene i New Zealand, gjennom stekende somrer og iskalde vintre.

På grunn av den utrolige og helt naturlige konstruksjonen av ullen kan de overleve disse ekstreme forholdene. Merinosauens sommerull holder seg avkjølt i temperaturer opp mot +35 C. Om vinteren kan merinosauen gro et ekstra lag med ull over det nederste laget for å beskytte mot temperaturer ned mot –20 C.

Mykhet

Siden huden er kroppens største organ vil store deler av huden komme i direkte kontakt med klærne. Derfor er det viktig at alle klær og materialer er myke nok til å sikre god komfort.

Ullfibre blir målt på mykhet og finhet i mikron-skalaen. Jo lavere mikron, jo mykere stoff. Merino er et av de mykeste fiberne på denne skalaen, som betyr at det ikke er annet enn mykt og komfortabelt mot huden.

Fuktkontroll

«Wicking» er et stoffs evne til å absorbere fukt bort fra kroppen og transportere det ut i lufta. For klær som brukes rett på huden er dette en viktig faktor og kan hjelpe på å øke komfort og funksjon.

Merinofiberet har naturlig wicking-evne, og absorberer vann fra huden og hjelper kroppen med å holde seg varm og beholde en komfortabel kroppstemperatur. Merino kan absorbere opp til 35 % av sin egen vekt i vann i svært fuktig klima før det begynner å føles vått. Dette er mye høyere enn de fleste syntetiske fibre på markedet.

Ullklipping

En gang i året blir merinosauen klippet. Dette skjer vanligvis mellom august og november, for å sikre at de fortsatt har de varme ullkåpene sine i de kalde vintermånedene. Personen som er ansvarlig for klippingen lar det være en god del ull igjen på sauen for å holde de varme. Klippingen er ikke bare for å høste ull, det er også viktig for å holde dyrene komfortable. Merinosauen kan sample opp en enrom mengde ull, som kan føre til svekket synsfelt og at de kan ha det veldig ukomfortable under varme somrer. 

Mulesing

Vi bruker kun ull fra gårder som ikke driver med mulesing. Fremfor dette brutale kirurgiske inngrepet, velger bøndene simpelthen å vaske sauens bakside isteden. Dette enkle grepet sparer dyrene for unødvendig smerte og ubehag.

Mer om merinoullVis mindre...

Tufte heier på alle hverdagshelter som står på for å nå sine mål. Tufte har selv som mål å lage klær som er behagelige, ser bra ut og gjør godt. De jobber hver dag for å finne de beste stoffkvalitetene og sikre at plaggene er rene, miljøvennlige og samtidig myke og komfortable. Det er hardt arbeid, men det føles godt – både for Tufte, forbrukerne og kloden.

HERRE XS S M L XL 2XL 3XL
Kroppslengde 167 172 177 182 187 192 197
Bryst 87 93 99 105 112 120 128
Midje 75 80 86 93 101 110 119
Hofte 88 94 100 106 112 118 124
Skritt 76 79 82 85 88 91 93
0

Slik velger du sports-BH

Det er mange modeller å velge mellom. Hvilken type passer deg og dine bryster best?
0

Innerlag: Dette må du vite om undertøy

Feil eller dårlig undertøy kan fort ødelegge en god turopplevelse. Her er kjøpetipsene du trenger og fellene du bør styre unna.
0

Dette må du vite om trelagsprinsippet

Det er mye fancy turklær i butikken, men hva trenger du egentlig? Vi guider deg gjennom trelagsprinsippet og styrer deg unna de verste fellene slik at du får turklær du blir fornøyd med.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

39710