Høstpose 185 cm Mountain Equipment Nova IV Reg 1420 Høstpose 185 cm Mountain Equipment Nova IV Reg 1420 Høstpose 185 cm Mountain Equipment Nova IV Reg 1420

Mountain Equipment Nova IV Reg 1420

Høstpose 185 cm

Varenr.: 336515
Mountain Equipment Nova IV er en ekstremt kompakt sovepose med god krage. Posen er fylt med Polarloft som gir en komforttemperatur fra –6 ned til –13 grader (ekstrem –34).
Personlengdeprodukt
2 699,-
-+
1 på lager.

Visste du at siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?

Mountain Equipment Nova IV Regular:
Personlengde: opptil 185 cm
Temperatur: Komfort –6/–13 / Ekstrem –34
Mål: 50–78 x 190 cm / Pakkvolum størrelse M (23 x 20 x 31 cm)
Vekt: 2025 gram
Glidelås: Venstre side
Beskrivelse
  • Impregnert syntetfiber med høy loft
  • Lav egenvekt og lite pakkvolum
  • Pustende tekstiler
  • Avansert konstruksjon for lengre turer

Mountain Equipment Nova IV er varm fiberpose til 3-sesongsbruk Novaserien er et resultat av over 70 forskjellige vareprøver med forskjellig konstruksjon og nye fibertyper. Posene er blitt lab testet gjennom EN13537, i kuldekammer på Universitetet i Leeds og filmet med varmekamera for å finne kuldebroer.

Resultatet av dette lange prosjektet er en helt ny konstruksjonsmetode og nye fibertyper i PolarLoft familiten. Novaserien er en av de mest tekniske fiberposene på markedet. Utfordringen med fiber er at det komprimerer seg selv på grunn av vekten. Med flere lag oppå hverandre komprimeres fibermattene i bunn. Dette gjør at mange fiberposer som skal brukes i under -10 C er store og tunge.

Derfor har Mountain Equipment designet en mer eller mindre selvbærende konstruksjon som de kaller Keystone Shingle Construction. Her ligger fibermattene overlappende i vertikal posisjon fra midten av posen og ut på sidene. Dette gjør at posen lofter godt og ikke komprimerer seg selv. I tillegg til å gjøre posen lettere og mer pakkbar gjør også denne nye konstruksjonen at soveposene puster bedre. Det er lettere å få ut overskuddsvarme og posen får ett større bruksomeråde.

For å ikke få noen flaskehals effekt på denne pusteevnen har Novaserien Mountain Equipments mest pustende ytter og innerstoff. Denne serien bruker Helium 20D nylon utvendig og Supersoft nylon innvendig for ekstra komfort. Dette reduserer også pakkstørrelse og vekt betraktelig. Fiberet PolarLoft er ett impregnert fiber som tåler mye fukt og vann før det mister isolasjonsevnen. Posen passer derfor godt til turer i vått og fuktig klima, eller på turer der man ikke har tid eller mulighet til å gjøre vedlikehold. Nova IV bruker Mountain Fit passform og er relativt romslig. Posen har full klaff bak glidelås og nakkekrage med magnetisk Lode Lock feste. Topp og bunn på hetten kan strammes uavhengig av hverandre med seperat snorløsning. Nova IV er en perfekt til 3-seongsbruk i variert og vanskelige forhold.

Sovepose med kunstfiber

Denne soveposen er isolert med kunstfiber. Kunstfiber er det mest vanlige fyllet i soveposer og er rimeligere enn en sovepose som er isolert med kunstfiber. Siden soveposene tåler litt fukt uten å miste isolasjonsevnen, er de et godt valg hvis du skal ha en sommerpose, eller en pose du kan bruke både sommer og vinter

 

0

Slik velger du liggeunderlag

Liggeunderlag er nesten like viktig som en god sovepose, fordi det isolerer og gir deg en «myk» seng.
0

Slik velger du sovepose

En god sovepose er noe av det smarteste du kan bruke penger på. Men hva skal du velge og hvordan skal du ta vare på den?

Se mer fra kategorien:

 

 

 

4673