Programhjul NSF Programhjul

NSF Programhjul

Programhjul

Varenr.: 901566
Norges speiderforbunds Programhjulet
45,-
-+
100+ på lager.

Visste du at:

  • Vi har rask levering, gratis frakt over kr 1000 og like gode priser til alle?
  • Siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?
Beskrivelse

1. Hvor vil vi?

Bestem hvilke programområder dere vil jobbe med framover. Hvis dere planlegger dette for to år av gangen, skal dere i løpet av den tiden klare å komme gjennom alle de fem programområdene.

Slik gjør dere det: Velg to-tre områder per år (symbolene for årstid hjelper dere å se hva som passer når på året). Eller bare spre alle områdene jevnt utover hele året.

2. Hva vil vi gjøre?

Bestem dere for hvilke mål dere vil oppnå innen programområdene dere har valgt. Programmålene ser dere på den innerste delen av hjulet. OBS! Visste dere at dere kan få et merke for hvert programområdehvis dere klarer å oppnå et bestemt antall programmål? Les mer om dette i loggboka eller på speiding.no.

Slik velger dere programmål: Har dere konkrete temaer og ferdigheter dere vil jobbe med, kan dere velge mål som passer til disse, for eksempel bål eller musikk. Husk også å sjekke hvilke aktiviteter, arrangementer og prosjekter som gruppa allerede har planlagt å gjennomføre, og se om dere kan oppnå noen mål gjennom disse.

Eller bare prøv lykken: Velg tilfeldige mål ved å kaste terninger eller snurre en snurrebass for å se hvilke mål dere treffer på.

3. Hvordan kan vi klare det?

Finn konkrete aktiviteter, prosjekter og merker som kan hjelpe dere å nå målene.

Finn på noe selv eller bruk forslagene fra programhjulet (mange av dem er hentet fra Speiderbasen). Obs! Dere kan enkelt finne inspirasjon til flere aktiviteter ved å søke på programmålene i Speiderbasen.

4. Hva har vi gjort?

For å ha oversikt over på hva dere er ferdige med: Skraver eller kryss ut rett på programhjulet alle programmål, prosjekter og merker som dere har fullført, og skriv gjerne ned hvilke andre aktiviteter dere har hatt i løpet av året. Fortsett å bruke det samme hjulet også neste år, slik at dere bygger videre på det dere har gjort og velger nye mål, merker og aktiviteter. Når det meste av hjulet er fylt ut, kan dere benynne på nytt.

Norges speiderforbund er en barne- og ungdomsorganisasjon med cirka 18 500 medlemmer. Medlemmene er organisert i rundt 400 lokale speidergrupper. Speideren startet i England for over 100 år siden, og er i dag verdens største barne- og ungdomsorganisasjon med 50 millioner medlemmer fordelt på mer enn 200 land.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

20737