Dunisolert underlag LW Exped DownMat XP 9 LW Dunisolert underlag LW Exped DownMat XP 9 LW Dunisolert underlag LW Exped DownMat XP 9 LW

Exped DownMat XP 9 LW

Dunisolert underlag LW

Varenr.: 321162
Exped DownMat XP er et hele 9 cm tykt og varmt liggeunderlag som har langsgående kanaler og er isolert med gåsedun. Fylles enkelt med supersmart pumpepose. Toppmodell!
2 792,-
-+
0 på lager. Tilbake om 2 dager.
10 på fjernlager. Tilbake på vårt lager om 2–3 dager.

Visste du at siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?

Exped DownMat XP 9 LW:
Isoleringsevne: R 7,8
Temperatur: –38 °C
Mål: 197 x 65 x 9 cm / Pakket Ø 16 x 27 cm
Vekt: 1170 gram
Leveres med pumpepose
Beskrivelse

Underlag med dunfyll

Fordelen med oppblåsbart underlag er at det er varmt, mykt og godt å ligge på. Ulempen er at du kan få hull i dem.

Dette underlaget er fylt med dunDunfyll er varmest og tar minst plass i sekken, men det koster nok mer enn et underlag som er isolert med fiberfyll eller skum.

Pumpeposer er den mest effektive måten å fylle liggeunderlag med luft på. Du fanger så mye luft du klarer i posen, ruller den sammen og presser luften ut av posen og inn i underlaget. Liggeunderlag med dunfyll eller fiberfyll bør pumpes opp med pumpepose eller integrert pumpe, ellers vil fuktighet fra pusten skade underlaget over tid.

Dunet kommer (selvfølgelig) ikke fra gåseleverindustrien og fuglene har (selvfølgelig) ikke blitt ribbet levende.

Om isoleringsevne

En høyere R-verdi betyr bedre isoleringsevne. For vinterbruk anbefaler vi en R-verdi fra 5 og oppover. For vår-, sommer- og høstbruk er det greit med en R-verdi rundt 3.

Da ekteparet Andy og Heidi overvintret i Canada på 1980-tallet startet de med å produsere sitt eget turutstyr. De introduserte sine første telt under navnet Exped i 1997. Siden den gang er Exped kjent for sine kompromissløse produkter i svært høy kvalitet. Både eiere og ansatte i Exped er ivrige friluftsfolk som bruker sin egen turerfaring i produktutviklingen.

0

Slik velger du liggeunderlag

Liggeunderlag er nesten like viktig som en god sovepose, fordi det isolerer og gir deg en «myk» seng.

Se mer fra kategorien:

4002