Småspeiderkniv Morakniv Scout 39 S Safe Natur

Morakniv Scout 39 S Safe Natur

Småspeiderkniv

Varenr.: 120286
Morakniv Scout 39 (S) Safe er en klassisk speiderkniv med butt tupp, dobbel fingerbeskyttelse og beiset bjørkeskaft. Kniven har et blad av gjenvunnet, rustfritt stål, vegetabilsk garvet lærslire med knappelås og beltefeste. Anbefalt til småspeidere!
359,-
-+
6 på lager.
13 på fjernlager. Tilbake på vårt lager om 2–3 dager.

Visste du at:

  • Vi har rask levering, gratis frakt over kr 1000 og like gode priser til alle?
  • Siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?

Morakniv Scout 39 (S) Safe:
Mål: 178 mm / Blad 2 mm
Vekt: 80 gram
Materiale: Blad i gjenvunnet rustfritt stål / Skaft av svensk bjørk / Slire i vegetabilskt garvet lær

Farge
Brun
Beskrivelse
  • Butt "sikkerhetstupp". Vi anbefaler spiss tupp, da blir det morsommere å spikke (og sårene ikke så dype).
  • Dobbel fingerbeskyttelse i rustfritt stål.
  • Ny knivslire i vegetabilsk garvet skinn, laget i Sverige.
  • Knivskaft produseres og beises nå i knivfabrikken i Mora.
  • Nye, beisede farger som fremhever de spoleformede skaftene av svensk bjørk.
  • Beltestropp.
  • Knapplås som sikrer at kniven blir i sliren.

Svensk speiderkniv

De svenske speiderknivene til Mora ble utviklet tidlig på 1930-tallet og er nå en sprek klassiker med over 85 år i produksjon! Kniven ble tidlig en suksess fordi fingerbeskyttelsen var ny og god, sliren var lett å sy og kniven enkel å produsere. Det gjorde at prisen ble god og kniven svært populær. Og det er den jo fortsatt!

En speider har alltid kniv med på tur

Skal du fyre bål, er det en fordel å ha med en øks og sag i tillegg. Kniven brukes til «alt». Bli venn med kniven og sitt gjerne og spikk på en kopp, stav eller «minkepinne» om kvelden. Det er fint å spikke ting samtidig som du får god trening i bruk av kniv.

Knivreglene fra Speiderboka:

  1. Sitt eller stå stille når du bruker kniven.
  2. Spikk alltid fra hånda di, ikke imot.
  3. Spikk ikke mot andre.
  4. Gå ikke rett foran en annen som spikker.
  5. Sitt ikke i et tre og spikk. Finn heller et emne du når fra bakken.
  6. Ha alltid kniven i slira når den ikke er i bruk.

Kniven må passe til hånda

En god turkniv bør ha en bladlengde på åtte til tolv centimeter og et skaft som er godt å holde i. På tur kan det bli tungt å bære på flere kniver, og da må kniven du tar med, være egnet til å skjære brød, smøre pålegg, rense fisk, spikke fliser til bålet og generell spikking. Slira bør ha en knapp eller annen form for lukking slik at kniven ikke faller ut når du beveger deg. Det er viktig at kniven er skarp. En sløv kniv er vanskelig å bruke, siden du må bruke mer kraft er det faktisk lettere å skjære seg på en sløv enn en skarp kniv.

Fingerstopper

Din første kniv kan gjerne ha fingerstoppere. Det vil si at kniven har en metallkant mellom skaftet og selve knivbladet som hindrer deg i å gripe om knivbladet hvis hånda glir på håndtaket. Når du blir vant til å bruke kniv, er en slik stopper unødvendig.

Hva kan du spikke på?

Du kan spikke i både tørr og fersk ved, og de ulike treslagene har forskjellige bruksområder. Fersk ved er lettest å spikke i, mens tørr ved er hardere og brekker lettere. Nåletrær har kvae, og det kan derfor være en fordel å bruke løvtrær.

Les mer om knivreglene og valg av knivVis mindre...

Sertifisert av Forest Stewardship Council (FSC)

Sertifisering fra tredjepartsorganisasjon som fremmer bærekraftig skogforvaltning. Når produkter er FSC-sertifiserte, betyr det at de er laget av materialer fra skoger som er forvaltet på en miljøvennlig og sosialt ansvarlig måte.

Historisk Morakniv! I over 400 år har det blitt eksportert kniver fra Mora i Sverige. Etter fire år i Nord-Amerika flyttet Frost-Erik Erson tilbake til Östnor i Mora i 1891 og startet opp fabrikken som 126 år senere lager det svært anerkjente varemerket Morakniv. I dag produserer de imponerende 7000 knivblad i timen og all produksjon er fortsatt i Mora i Sverige!

0

Hvordan fjerne spor etter bålet?

Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.
0

Slik får du fyr på bålet

Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.
0

Båltypene alle bør kunne

Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

32453