Impregnering Bio OrganoTex Spray Waterproofing 500 ml Impregnering Bio OrganoTex Spray Waterproofing 500 ml Impregnering Bio OrganoTex Spray Waterproofing 500 ml

OrganoTex Spray Waterproofing 500 ml

Impregnering Bio

Varenr.: 735846
OrganoTex Spray-On textile Waterproofing er en biologisk lett nedbrytbar tekstilimpregnering som er inspirert av naturens egen kjemi. Fungerer både på syntetiske materialer som polyester og polyamid samt på naturmaterialer som bomull, ull og lin.
199,-
-+
2 på lager.
13 på fjernlager. Tilbake på vårt lager om 2–3 dager.

Visste du at:

  • Vi har rask levering, gratis frakt over kr 1000 og like gode priser til alle?
  • Siden Norges speiderforbund eier Speider-sport, går alt overskuddet til mer speiding i Norge?

OrganoTex Spray-On Textile Waterproofing
Volum: 500 ml
Vekt: 580 gram
Innhold: Vann, organiske kiselpolymerer, naturlige fettsyrer, ikke-ioniske og anioniske tensider.

Beskrivelse
  • Tekstilimpregnering for alle typer tekstiler.
  • Opprettholder materialets pusteegenskaper.
  • PFAS-fri og lett biologisk nedbrytpar.
  • Svensk innovasjon som er produsert i Sverige.

Tekstilimpregnering som sprayes direkte på alle typer tekstiler. Forbedrer tøyets vann og- smussavvsning. Forlenger teksstilets levetid ved å beskytte fibrene, samt bevare vannavvisningen. Beholder materialets pusteevne, farge og struktur da impregneringen ikke legger seg som en film på ytterstoffet, men går i dybden og ned i fiberet på plagget.

Passer for både naturtekstiler som bomull, ull, lin, samt syntetiske materialer som polyester og polyamid. Sprayes direkte på rent og tørt tøy, for eks. vanntette regn- og skall-plagg, samt alle typer ytterplagg som dunjakker, vindjakker, skiklær etc. Kan også brukes på telt, ryggsekker, dyner, trekk til barnevogn, bil eller båt og andre utendørstekstiler. Tekstilet kan fint selvtørke.

Produktet er PFAS-fritt og lett biologisk nedbrytbart (OECD301A), så ingen skadelige stoffer blir liggende igjen i naturen. Den patenterte teknologien er inspirert av naturens egen kjemi, likt lotusbladets ekstremt vannavvisende egenskaper. OrganoTex utvikles og produseres i Sverige av miljøteknikk-firmaet OrganoClick.

Når er det på tide å reimpregnere?

Når vannet ikke lenger preller av overflaten på din regn-, skalljakke eller andre funksjonelle ytterplagg, har grunn-impregneringen, som kalles DWR (Ytterstoffets grunnimpregnering kalles ofte DWR og står for Durable Water Repellency), blitt vasket ut. Et vått yttertøy forverrer plaggets pusteevne med cirka 70 %. Det innebærer at på tross av en god membran som skal holde deg tørr og samtidig puste, opplever du plagget kaldt og tyngre, og du blir våt på innsiden. Ved at du vasker og reimpregnerer plaggene dine regelmessig, forbedrer du funksjonen og forlenger levetiden.

Slik gjør du:

  1. Vask plagget med et skånsomt vaskemiddel, gjerne OrganoTex sin BioCare Textile Wash. Ikke bruk skyllemiddel. La så plagget tørke.
  2. Beskytt arbeidsflatene. Spray med 20 cm avstand, pass på så plagget blir jevnt vått. Vent 1 minutt, spray igjen og tørk inn ekstra med en klut om det trengs.
  3. Tørk bort alt overflødig væske, sånn at det ikke blir flekkete.
  4. Tørk hengende i minst 24 timer til yttertøyet er helt tørt eller tørk i tørketrommel, evt. tørkeskap om plaggets vaskeanvisning tillater det.

Sertifisert av OEKO-TEX Eco Passport

Sertifisering fra tredjepartsorganisasjon som bekrefter at produktene er produsert med hensyn til miljøet og ikke inneholder skadelige stoffer. Den fokuserer på bærekraftige produksjonsprosesser og materialer.

7449