Det vanskelige soveposevalget.

Soveposevalget: Resultater

Valgets vinner

Mammut Kompakt Down Winter er en raus dunpose med mye varme og god plass til folk flest. Den er ekstremt lett, har romslig snitt og komforttemperatur ned til –14 grader (ekstrem –34). Posen er fylt med 90 % gåsedun og 10 % fjær (700 cuin). Ekstra isolasjon ved fotende og meget god krage. Svært god pris!

Valgets vinner Mammut Kompakt Down kan kjøpes hos Speider-sport.

Mammut dunpose i rød og oransje. Man ser kun øvre del av posen.
Mammut Kompakt Down Winter dunpose.

Bestselgeren som ikke nådde opp

Mammut Kompakt MTI 3-season er posen som passer for deg som synes alle skal med på tur, enten de er tykke eller smale, eller liker blått eller grønt. Posen er vår absolutte bestselger til speidere. Dette fordi den tåler røff behandling, er passelig varm og fylt med syntetisk fyll som ikke kollapser selv om det blir vått. En svært god pose til en rimelig pris!

Speiderposen fra Mammut i to nyanser blått.
Mammut Kompakt MTI 3-season speiderpose.

Valgets Varmeste

Mammut Tyin MTI Winter er posen som tar stor plass i godt turlag, men som også byr på mye varme i år etter år. Posen er ekstremt varm og fylt med syntetisk Ajungilak MTI Pro. Ekstra isolasjon i fot- og hodeende. Vanntett stoff på undersiden, og i fot- og hodeende. Har en komforttemperatur på –25 og en ekstremtemperatur som sprenger skalaen… En klassisk tungvekter som har vært ute en vinternatt før! Valgets varmeste Mammut Tyin MTI Winter kan kjøpes hos Speider-sport.

Tyin vinterpose fra Mammut i to nyanser grønt.
Mammut Tyin MTI Winter vinterpose.

Naiv sommerpose

Mammut Kompakt MTI Spring er en søt og kanskje litt naiv pose for deg som bare skal ut i en midtsommernatts drøm… Eller på hyttetur! Mammut Kompakt MTI Spring kan du kjøpe hos Speider-sport.

Sommerpose fra Mammut i to nyanser blått på yttersiden og knallgul invendig. Den har gul glidelås og et felt i fargen grått på hver side som har formen som en hvalross tann.
Mammut Kompakt MTI Spring sommerpose.

Valgets overlegne vinnere

Ser vi på materialfordelingen er det det liten tvil om at det er dunposene som er valgets overlegne vinnere med hele 65 % av stemmene. Imponerende!

Vinter til flest

Vinter er er den klart største blokken når vi ser på sesongfordelingene. Og posene fra sommerhalvåret snuser bare så vidt på sperregrensen, uten hell.

VISTE DU AT: Komforttemperaturgrensen er målt ved å ligge i kun boksershorts på et 1 cm tykt liggeunderlag. Har du et tykkere liggeunderlag stiger (synker…) komfortgrensen mye!

Overlegent samarbeid

Om ekstremposene klarer å finne frem til et samarbeid med soveposene i vår/høst-koalisjonen vil de få et overlegent flertall mot vinter/sommer-koalisjonen.

Nyhetsbrev