Ryggsekk: Kjøpetips og pakketips

Det er smart med sidelommer, men pass på at de ikke er i veien når du går på ski. Åpning i bunnen og/eller flere steder på sekken er en stor fordel. Den nye speidersekken er et godt eksempel på en sekk som har alt dette, men utvalget av sekker er stort – så bruk gjerne tid på finne en som passer akkurat deg.

Trykk her for å se ALLE ryggsekkene hos Speidersport

Tips for pakking av ryggsekk

Alt du har med på tur, skal pakkes ned i sekken. Det eneste som kan være på utsiden, er liggeunderlag, telt, fiskestang og sag om sommeren. Spade og søkestang om vinteren.

LES: Her er førstehjelpsutstyret du alltid skal ha med på tur!

HUSK: Har du mye på utsiden av sekken, blir den vond å bære, du setter deg lettere fast mellom trær, og sannsynligheten for at du mister noe, er stor.

Når du pakker sekken, skal du ta hensyn til at:

  1. Sekken skal være god å bære. Det betyr at du må ha riktig tyngdepunkt. På fottur skal tyngdepunktet i sekken være langt nede og nært inn til ryggen. På skitur kan tyngdepunktet være noe høyere opp i sekken, men fremdeles nært inntil ryggen. Les mer: Hvor tung kan sekken være?
  2. Du skal finne tingene dine når du trenger dem. Det vil si at det er dumt å ha regntøyet i bunn hvis det plutselig begynner å styrtregne, og at det er dumt å ha kartmappe i midten av sekken når dere ikke finner fram til hytta dere skal overnatte i. Det er kjedelig å bruke masse tid på å lete hver gang du trenger noe.

Her er noen praktiske tips:

  • Soveposen bør pakkes ned i sekken og gjerne i en vanntett pose.
  • Det kan være lurt å sortere tingene etter når du trenger dem: sovepose og soveklær i en pose, mat i en annen og ytterklær som lue, votter og regntøy i en tredje pose.
  • I topplokket bør du ha de tingene du trenger å kunne nå ofte mens du går.

DETTE MÅ DU VITE: Hvor tung kan sekken være?

Nyhetsbrev